Connect with us

Egyéb

„Ki kell rúgni az ilyeneket” – szirénázó mentőautó ijesztett meg egy kutyát a Margitszigeten, a gazdája panaszlevelet írt Mentőszolgálatnak

„Ki kell rúgni az ilyeneket” – szirénázó mentőautó ijesztett meg egy kutyát a Margitszigeten, a gazdája panaszlevelet írt Mentőszolgálatnak


Megijesztette egy férfi kutyáját egy szirénázó mentőautó a Margitszigeten, aki emiatt panaszlevelet írt az Országos Mentőszolgálatnak. Kiderült: a mentőegységnek egy óbudai gázolás helyszínére kellett eljutnia a zsúfolt belvárosból, és a közlekedési helyzetet figyelembe véve helyes döntés volt, hogy az esetkocsi a szigeten haladt át.

Megijesztette a kutyát a mentőautó
Egy férfi azért írt e-mailt, mert a kutyáját sétáltatta a Margitszigeten a délutáni órákban, amikor szerinte „egy vadállat módján szirénázó mentőautó rallizva húzott át a szigeten.” A leírtak szerint a férfi azért jár oda hetente többször is, hogy „nyugiba, póráz nélkül lehessen a kutyával”.

A mentőautó sofőrjét tette felelőssé
Az állat megijedt, elszaladt és csak sokára tudta visszatenni rá a pórázt. A történtekért a mentőautó vezetőjét tette felelőssé és már a sorsáról is döntött, írta meg az elképesztő történetet az Országos Mentőszollgálat a Facebookon.

„Ki kell rúgni az ilyeneket”
„Ki kell rúgni az ilyeneket, mert akik 150-nel átgázolnak a Margittszigeten azok nem emberek!” – fogalmazott és azonnali vizsgálatot kért.

Egy gázolás helyszínére siettek
A panasz kivizsgálása lezárult, így a regionális igazgató tájékoztathatta a bejelentőt. Kiderült, hogy a Központi Mentésirányítás által riasztott mentőegységnek egy óbudai gázolás helyszínére kellett eljutnia a zsúfolt belvárosból, és a közlekedési helyzetet figyelembe véve helyes döntés volt a mentőegység Margitszigeten történő áthaladása.

Használta a fény- és hangjelzést
A fedélzeti kamera felvételei alapján elmondható, hogy az említett szakaszon valóban sok gyalogos közlekedett, a mentőautó pedig végig használta a megkülönböztető fény- és hangjelzéseit.

Időben észlelték
A mentő ugyan a megengedettnél gyorsabban hajtott, sebessége nem lépte át az 50 km/h-t. Az is jól látható, hogy a közlekedők mindegyike időben észlelte a járművet és példásan segítették a haladását. Az igazgató ugyan maga is állatbarát, mégis megértést kér a mentést hivatásukként szolgáló bajtársak felé, akik egy 25 év körüli sérültnek nyújtottak emelt szintű ellátást.

„Ilyen, ha valaki nagyon ráér…”
„Hát igen! Ilyen az mikor nagyon ráér valaki és nem tud mit kezdeni magával. Valószínű, ha pont hozzájuk sietett volna az a mentőegység nem így beszélt volna! Sajnálatos, hogy ennyire nem foglalkozunk a másikkal!” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

„Szégyellném magamat…”
„Azért én nagyon szégyellném magamat, ha ilyen okból panaszlevelet írnék és kérném a kivizsgálásomat, beszámíthatóságom megítélésére. Igyekeztem kulturáltan fogalmazni…Köszönet a mentőknek, hogy folyamatos nyomás és stressz alatt is példamutató munkával küzdenek értünk” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Az életmentés prioritás
„Az ilyennek az élet is fáj. Egyébként meg ha jól tudom nem lehet kutyát sétáltatni póráz nélkül. Erre ott a kutyafuttató” – írta egy fővárosi lakó. „Az életmentés prioritás. Szomorú, hogy a munkájukat szabályosan végző, sérülthöz siető bajtársakat még ilyen módon bepanaszolják” – fűzték hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció
Forrás

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top