Connect with us

Egyéb

jénaiban sült házi kenyér

jénaiban sült házi kenyér

Jénaiban sült házi kenyér

Mivel fedő alatt kell sütni, olyan lesz az állaga, mintha kemencében, gőzben készült volna.Ropogós héja lesz ,puha a belseje és nagyon finom!

Hozzávalók:

45 dkg liszt
1 ek. só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj

[

]

+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt

Így készítettem:

1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!
Néhány (6-8) órán keresztül letakarva kelesztettem. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.
2. Betettem a jénait a hideg sütőbe, és vele együtt melegítettem fel 230°C-ra , ez azért kell, hogy ne tapadjon le a kenyér. A megkelt tésztát lisztezett deszkán meghajtogattam jobb széle be, bal széle be, aztán a két felső szélét is behajtom. Ha bemelegedett a sütő meg a jénai, akkor nagyon óvatosan kivettem, leemeltem róla a forró fedőt, és hajtott éllel lefelé egy határozott mozdulattal beleborítottam a tésztát. Én, 2,3 helyen bevágtam. Fedő vissza, és mehet minden a sütőbe. 30 percig sült fedővel, aztán még 10 percig fedő nélkül.
Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levettem a tetőt, és 3-4 percig pirítottam.
Kiborítottam az edényből, langyosan szeleteltem.
Jó étvágyat Mindenkinek!

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/fiuk-lanyok-velemeny/jenaiban-sult-hazi-kenyer?fbclid=IwAR2g7u_ZiPPdMehT4LDVvQdjKQsvPdp5d_ucZBFrVrfek8TiTRHHYOwky70

Continue Reading

Ajanlo

To Top