Connect with us

Sztársztorik

Schobert Norbit padlóra küldte a 40 milliós büntetés: „Eddig bírtam, visszavonulok!”

Schobert Norbit padlóra küldte a 40 milliós büntetés: „Eddig bírtam, visszavonulok!”

Schobert Norbit padlóra küldte a 40 milliós büntetés: „Eddig bírtam, visszavonulok!”

Budapest ‒ Schobert Norbi cége, a Norbi Update termékek forgalmazója negyvenmillió forintos gigabüntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH). A fitneszgurura az elmúlt években rájárt a rúd, most pedig úgy érzi, nem bírja tovább, mindenképpen változtatnia kell.

Schobert Norbit és az Update termékeket egy ország ismeri, még azok is, akik sosem fogyasztották őket. A fitneszguru közel harminc éve dolgozik azon, hogy megoldást kínáljon a fogyni vágyóknak és a túlsúlyból fakadó egészségi gondokkal küzdőknek. A fitneszguru most egy élet munkáját dobja sutba: úgy érzi, a büntetés után már nincs tovább.

– Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem – kezdte a Blikknek elcsukló hangon Norbi. Az elmúlt években egymás után érték a csapások: Covid és a háború okozta infláció mellett egy sztrókon is átesett, cégének pedig befektetőkre volt szüksége, hogy tovább működhessen. Norbi szerint a mostani vizsgálat nem volt véletlen.

– Valaki vette a fáradságot és több száz, a Norbi Update oldalra feltöltött videót kielemzett és jegyzetelt. Nyilván feljelentett valaki, és ezért indult a vizsgálat – szögezte le a fitneszguru lapunknak.

A GVH szombaton tudatta egy közleményben, hogy Schobert Norbi cégét vizsgálták, ennek eredményeként arra jutottak, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban. A GVH szakemberei egy évig vizsgálták a céget, összesen 280 videóbejegyzést néztek át, és úgy ítélték meg, hogy a ezek megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas áruknak – például hogy elmulasztják a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást. A vizsgálat szerint a megtévesztő, egészséggel kapcsolatos állítások egyúttal megsértették az élelmiszerek reklámozására vonatkozó uniós szabályozást is.

Norbi cége együttműködött a hatósággal, elismerte a jogsértést, amivel 40 millió forintra mérsékelte a bírságot. Norbi Facebook-oldalán hosszú bejegyzésben reagált a vizsgálat és a bírság hírére. A fitneszguru többek között kifejtette, hogy véleménye szerint példát statuálnak vele. Azt is hozzátette, hogy saját pénzén végzett többször is klinikai vizsgálatokat az általa forgalmazott termékek hatékonyságával kapcsolatban.

“Velem példát statuálnak, mert első voltam nemcsak az országban, de a régióban is abban, hogy olyan termékeket forgalmazzak és olyan módszereket kínáljak, amelyek hozzájárulnak egy egészségesebb életmód kialakításához. Most már egy élelmiszergyártó, vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel. Ha este bekapcsolja az ember a tévét, csak gyógyszerreklámot lát, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító, és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj. Tíz éve és öt éve is indult ilyen vizsgálat a GVH részéről, ám akkor a klinikai vizsgálatok eredményét bemutatva elálltak a büntetéstől. Az Európai Uniós jogszabályok azonban változtak, ezért nem lehet semmiféle olyan terméknek élettani hatást tulajdonítani, ami nem gyógyszer, nem csak nekem, másnak sem. Ez a gyógyszerlobbinak köszönhető véleményem szerint és ezt annak ellenére is így gondolom, hogy nem vagyok gyógyszerellenes, hiszen szükség van rá. A GVH tehát jogszerűen járt el, hiszen az uniós szabályozás megváltozott. A hogyanról még nem döntöttem, de az biztos, hogy ezután valami másra fogok fókuszálni és a kommunikációmon is változtatni fogok ‒ jelentette ki Norbi.

BLIKK DOSSZIÉ
mappa
mappa

SchobertNorbert

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről!
www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Schobert Norbi ügy

Bírság

Gazdasági Versenyhivatal

SchobertNorbert

schobert norbi

reakció

Blikk extra

Forrás

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top