Connect with us

Mindennapok

A férjemmel és a három gyerekkel elmentünk Hollókőre így Húsvétkor – egy szép kirándulást terveztünk, de amikor meghallottam mennyibe kerül a belépő köpni-nyelni nem tudtam!

Özönlenek a turisták húsvétkor Hollókőre, ám a világörökségi helyszínnek számító Ófaluba ingyen nem lehet ám bemenni.

2 felnőttnek és 3 gyereknek a belépő 22 000 forint.

Ellátogatott húsvétkor Hollókőre az Index egyik újságírója, aki megdöbbenve tapasztalta, milyen húzós áron lehet csak megcsodálni az ünnepek alatt az Ófalut: húsvét vasárnapján és hétfőjén 5 ezer forint a belépés Hollókőre, nyugdíjasoknak és diákoknak „csak” 4 ezer. A durva áru falubelépő fejében a húsvéti rendezvényeket és a Babamúzeumot lehet megtekinteni.

Közben szóba elegyedek egy középkorú hölggyel, szomorú arccal panaszolja, hogy négytagú családjával Debrecenből utazott 200 kilométert, hogy megnézze a világörökségi látványosságot, de a vár tatarozás alatt, annyi pénze meg nincs, hogy kifizesse az összesen 20 ezer forintot az Ófalu megtekintésére. Így aztán be kell érnie egy pillantással a várfalakra” – olvasható többek között a helyszíni beszámolóban.

Hollókő

Húsvéti locsolkodás Hollókőn – Fotó: MTI/Komka Péter

A belépődíjon kívül a vásárfia sem olcsó: a kürtőskalácsért 1500 forintot, a rétesért 600 forintot, a túrós lepényért 500 forintot kérnek, míg egy szerencsepatkóért 2 ezer forintot kell fizetni.

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top