Connect with us

Egyéb

Mély fájdalommal tudatjuk a barátokkal, ismerősökkel: 34 évesen elhunyt Iván…Nyugodjék békében!

Mély fájdalommal tudatjuk a barátokkal, ismerősökkel: 34 évesen elhunyt Iván…Nyugodjék békében!

A 34 éves kárpátaljai Mezei Iván meghalt a háborúban.

Újabb kárpátaljai áldozata van az orosz-ukrán háborúnak. Az elhunyt katona mindössze 34 éves volt.

Mezei Iván, a Huszti járásban található Sinevirska Poljana (Felsőszinevér) falu lakosa életét vesztette a háborúban.

A szomorú hírt a SynevyrGromada Facebook-oldalon jelentették be.

A közlemény szerint a férfi 34 éves volt.

Mezei Iván 2022 augusztusától védte Ukrajnát. Bahmut környékén folyó harcokban vesztette életét

– olvasható a bejegyzésben.

Nyugodjon békében!

Már csak a halálhírük érkezett meg a családjukhoz: két magyar hunyt el a háború legkegyetlenebb helyszínein

Összetörten gyászolják a rokonok, barátok és volt harcostársak azt a két kárpátaljai férfit, akik az orosz-ukrán háború legkegyetlenebb színterein vesztették életüket.

 

Már több mint egy éve szakadatlanul folyik az orosz-ukrán háború, ez idő alatt pedig családok százezrei vesztették el otthonukat, milliós nagyságrendben menekültek el az országból, több ezren pedig áldozatul is estek a harcoknak mind az orosz, mind pedig az ukrán oldalról.

A háború már február 24-e óta folyik – Fotó: Maciej Kulczynski

A Kárpátinfó most ismét két kárpátaljai magyar férfi elestéről számolt be, akiknek már csak a halálhíre érkezett meg szülőfalujaikba: a felsőszinevéri 34 éves Mezei Iván 2022 augusztusától védte hazáját, és az egyik legbrutálisabb vidéken, a Donyack körzetébe tartozó Bahmut környéki harcokban vesztette életét. Mint írták, halála felfoghatatlan veszteség a családjának és a közösségnek, ahol mindenki szerette és tisztelte a férfit:

– A csapata hatodik hónapja védi Bahmutot és környékét, azt a helyet, ahol a legádázabb csaták folynak. A háború a legjobbakat veszi el tőlünk – írták szomorúan. Hozzátették, hogy a férfi köztiszteletben álló, bátor ember volt.

Bátor, kedves, mindig mosolygós, segítőkész ember volt, örökké emlékezni fognak rá a falusiak, a harcoló testvérei és baráti. Imádott élni, de ezt is feladta a mi békénkért és nyugalmunkért. Családjával és szeretteivel osztozunk a keserű veszteségben

 

– tették hozzá.

Egyik ismerőse lapunknak elmondta: a férfi barátai és családja összeroppantak a hír hallatán:

 

Ivánt mindenki szerette, és bár féltette a családja, utolsó másodpercig remélték, hogy épségben tér haza a háborús pokolból. Összetörtünk, amikor megérkezett a halálhíre, nincs olyan ember a településen, aki ne siratná

 

– szögezte le egy helybeli asszony.

A nagyszőlősi Csihor Eduárd mindössze 25 éves volt, a férfi Herszonnál folyó kegyetlen harcokban vett részt. Családjánál folyamatosan jelentkezett, azonban egy ideje nem adott életjelet magáról, így szerettei eltűntként kerestették már hónapok óta:

 

Eduárd a Herszon régóban türtént harcok során eltűnt. Minden információért hálásak vagyunk, kérem, aki tud valamit róla, írjon privát üzenetet

 

– kérték a közösségi oldalon a családtagok. Bár hónapokig nem adták fel a kutatást, a napokban minden reményük elveszett, ugyanis a halálhíre érkezett meg Nagyszőlősre:

 

Sajnos a csoda nem sikerült

– jelentette be összetörten nővére,  Sznizsana.

 

A cikk forrása: https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/03/ket-magyar-halalhire-haboru?utm_medium=social&utm_campaign=borsonline&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR271Wh9DFHgUY5G1tqTJ_xFfP5Mo1JvqbyWQPhBUHIO7VzeHICjLOsnNIg#Echobox=1677855866

Continue Reading

Ajanlo

To Top