Connect with us

Egyéb

A csirkemájnak sokak szemében rossz a híre. Nem is tévedhetetnének nagyobbat

A csirkemell jellegzetes ízével és illatával sokak kedvence, de azok is sokan vannak, akik ki nem állhatják.

Megfelelően elkészítve azonban az egyik legtöbb, szervezetünk számára hasznos tápanyagot tartalmazó élelmiszerről van szó.

Nézzük tehát, milyen anyagokat tartalmaz?

Egyrészről igen gazdag vasban, magnéziumban, valamint foszforban.

Fehérjetartalma a csirkecomb fehérjetartalmával vetekszik, sok benne a B-vitamin, így immunrendszer erősítő hatása van, támogatja a bőr, valamint a haj egészségét, és serkenti a vérkeringést, valamint támogatja a megfelelő emésztést.

Memóriajavító, valamint a pajzsmirigy működését szabályozó hatással is rendelkezik.

A benne található anyagok nyugtató hatással bírnak az emberi szervezetre, segíthet csökkenteni a csontritkulás veszélyét, valamint bizonyos rákfajták kialakulásának kockázatát is csökkenti.

Normalizálja a véralvadást, ezzel segíthet csökkenteni a visszér, valamint a trombózis kockázatát.

Várandósság alatt sokszor ajánlják, hogy a hölgyek fogyasszanak több csirkemájat, mivel cinkben gazdag, és így segít a hormonális egyensúly megtartásában, illetve a terhesség alatt bekövetkező bizonyos problémák kialakulását is segíthet megelőzni.

A férfiak számára is előnyös a hatása, mivel gazdag pantoténsavban, és kedvezően befolyásolja a mellékvese működését, a tesztoszteron termelődését.

Sokan úgy gondolják, hogy nagyon zsíros, és kalóriában gazdag, ez azonban tévedés: 100 gramm nyers csirkemájban csak körülbelül 136 kalória van, sütve pedig 170 kalória. Ebből mintegy 60% fehérje, 38% zsír, a többi pedig szénhidrát.

A megfelelően, és mértékkel fogyasztott csirkemell sokat tehet egészséged megőrzéséért!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/errol-mindenkeppen-tudnod-kell-ha-csirkemajat-eszel-mindent-megvaltoztat/?fbclid=IwAR2i9zXQ3LMc7pLOnkqzwiePq2QjO686lBBMPyJHp1wvx81nre5LCMIxamg

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top