Connect with us

Mindennapok

1PERCE ÉRKEZETT: baleset ! Rohantak a mentők: Közel 12 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 12 kilométeres!

1PERCE ÉRKEZETT: baleset ! Rohantak a mentők: Közel 12 km-es a torlódás, SÁVZÁRÁS! A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 12 kilométeres!

[

]

Esőben vezetés: kerüld el a veszélyt 4 + 1 lépésben

Az esőben vezetés talán nem akkora mumus, mint a jeges úton való közlekedés, de egy könnyű záporban is rengeteg hibát lehet véteni autósként, hát még ha özönvíz szerűen zúdul ránk a mennyei manna. A legtöbben hajlamosak vagyunk ugyanazokat a hibákat elkövetni, vagy inkább bizonyos dolgokat elfelejteni. Pedig az esőben vezetés nem egy ördöngös mutatvány, csupán észben kell tartani bizonyos szabályokat a balesetmentes közlekedés érdekében. A tavaszi és őszi nagy esőzések közepette azért nem árt felkészülni. Összeszedtünk néhány tippet, amikkel megelőzhetjük a balesetet, vagy karambolt.

Sajnos az autósiskolákban is csak elméletben tanítják, hogyan kell zuhogó esőben vezetni. Azt ugyan megtanuljuk, hogy a fékút a száraz úthoz képest a kétszeresére nő, a látási viszonyok csökkennek. Épp ezért be kell látnunk, hogy a jó vezetési érzék és a tökéletesnek hitt reflexeink mit sem érnek. Ha pedig az autó sincs megfelelően felkészítve és a vezetőnek fogalma sincs, hogyan élhetné túl az ítéletidőt baleset nélkül, akkor két dolgot tudunk tanácsolni:

  • Iratkozzon be egy vezetéstechnikai tréningre, ahol szerezhet némi tapasztalatot és magabiztosságot a rázósabb helyzetekre is.
  • Olvassa rendszeresen blogunkat, ahol a való életből vett tapasztalatainkkal – ugyan elméletben – próbálunk segíteni, hogy a következő esetben már eszébe jussanak a teendők.
  • 1. Ellenőrizd rendszeresen autódat, esőben vezetés ide vagy oda!

    Te emlékszel még mennyi az autódon a gyárilag előírt keréknyomás? Egyáltalán néha szoktad ellenőrizni? Pedig rendszeresen kéne. Szerencsére a pontos értékeket minden autóban nagyjából ugyanott találjuk: a vezetőoldali ajtó keretére ragasztott matricán, a kesztyűtartó fedelének belső felületén, esetleg az üzemanyagtöltő nyílás fedelének környékén. A legtöbb új autón persze van erre belső elektronika, ami szól, ha esetleg ráférne egy pumpálás az abroncsokra, de havonta egyszer azért érdemes kérni a benzinkúti személyzet segítségét, hogy nézzen rá az abroncsnyomásra. Ugyanígy a gumik profilmélységét is rendszeresen kéne ellenőriznünk, mert már ezzel a két látszólag apró dologgal is rengeteget javítunk a túlélési esélyeinken. Ugyanis esőben vezetve, félig leeresztett gumikkal, a vízelvezető bordák nem tudják megfelelően kiszorítani maguk alól a vizet.

    A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/1perce-erkezett-baleset-rohantak-a-10/2

    Pages: 1 2 3

    Continue Reading

    Ajanlo

    To Top