Connect with us

Mindennapok

Most kaptuk a szomorú hírt Schobert Norbiról

Most kaptuk a szomorú hírt Schobert Norbiról

Az egykori fitneszguru minden energiáját a fogyasztó módszerére alapozott, pékséghálózatot, logisztikai vállalkozást, ételkiszállító céget magába foglaló vállalatába ölte, amelyet – bevalllása szerint – közel két évtizede mindössze 300 ezer forintból alapított.

 

Bár az évek során számos támadás érte termékeinek minőségét, Norbi minden hullámvölgyet túlélt: vállalkozásának fénykorában 106 üzlet tartozott a hálózatába, javarészt idahaza, de Szlovákiába is jutott Update-boltból.

– Nekem az a célom, hogy egyszer behálózzam egész Európát. Szeretnék világmárkát építeni. Ez nem a pénzről szól csupán, ez az alkotásról szól, és azokról az emberekről, akiknek sikerült segítenünk a normális életmód kialakításában, a fogyásban – mondta korábban a fitneszguru, akinek a cégét 2013-ig a tőzsdén is jegyezték.

Az üzlet szépen ment, az interneten szabadon elérhető cégadatok szerint sokáig nyereségesen üzemelt, bár utoljára 2019-ben jelentettek 25 millió forintos pluszt. És ugyan a legutóbb jegyzett, 2021-es évben a nettó árbevétele még meghaladta a 2,31 milliárd forintot, a kiadásokkal együtt 135 millió forint mínusz volt az adózott eredmény.

 A biznisz a jelek szerint megbicsaklott, repedezni látszanak a birodalom alapjai. Az elmúlt év végén beszállítási problémák merültek fel, amiket Norbi idővel megoldódó logisztikai gondokkal magyarázott. Időközben azonban a cég irodáját egy jelentősen kisebb helyre költöztette, illetve vállalkozásának igazgatóságát is átalakították.

Úgy tudjuk, a korábbi igazgatóságot megszüntették, és Norbi egyszemélyben, vezérigazgatóként felügyeli az Update-birodalmat, amely az elmúlt hónapokban a harmadára csökkent: már csak 32 üzlet van nyitva hazánkban, valamint 4 Szlovákiában.

Ám bizonyos termékeket továbbra sem lehet kapni: volt bolt, amelyikben arról beszéltek, hogy míg az új beszállítói szerződések nem köttetnek meg minden portékára, a meglévő raktárkészletet élik fel.

– Szomorú ezt látni, mert fantasztikus rendszer volt, jó ötleteken alapult, és Norbi jó csapatot épített maga köré. Lassú folyamat volt a leépülés, de voltak látható jelek, ritkult az árukészlet, kevesebb termék érkezett – árulta el egy, a neve elhallgatását kérő volt munkatárs. – Százmillió forint feletti forgalomkiesést jelenthetett, kérdés, helyreállítható-e még ez a rendszer.

A Blikk megkereste Schobert Norbit, aki bevallotta, nehéz éveken van túl, s nem csak a magán-, de az üzleti életét tekintve is, ám azon van, hogy mindent rendbe tegyen cége körül.

– Az első csapás a koronavírus járvány volt. Rengeteg bolt ráment a vásárlási korlátozásokra: a plázákba nem mehettek be az emberek, így kevesebbet vásároltak, a bérleti díjak azonban nem csökkentek. Majd jött a sztrókom, és sajnos, cégen belül volt, aki visszaélt a betegségemmel. Majd jött a rezsiválság, az élelmiszerinfláció, ami még tovább csökkentette a boltok számát.

 Ennek az lett a vége, hogy egy komoly befektető állt a cégem mögé, teljes reorganizáció zajlik – árulta el Norbi, aki már látja a kiutat ebből a nehéz helyzetből. – Eddig kizárólag franchise-rendszerben működtünk, de mostantól lesznek saját boltok is. Rengeteg új termék jön, nem csak Update.

Logisztikai váltás is történt. Komoly váltáson megy át a cég, és mindenben benne vagyok, a további részletekről azonban nem beszélhetek – nyilatkozta az üzletember lapunknak, aki elárulta, hogy a napokban több, nemrégiben bezárt üzlet is újra kinyit.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/most-kaptuk-a-szomoru-hirt-schobert-norbirol/

Continue Reading

Ajanlo

To Top