Connect with us

Mindennapok

Bejelentést tett az ügyészség – Ez vár az újbudai rendőrgyilkosra

Bejelentést tett az ügyészség – Ez vár az újbudai rendőrgyilkosra

Az egész országot felkavarta az újbudai rendőrgyilkosság története, kijelenthetjük, hogy nem csak a rendőrség, de az egész ország saját halottjának tekinti a fiatalon elhunyt rendőrt.

Csütörtök este olyan szörnyűség történt Budapesten, amire nagyon régóta nem volt példa: szolgálatteljesítés közben vesztette életét egy rendőr. Baumann Péter főtörzsőrmester halálos késszúrást kapott, két társa pedig megsérült, amikor egy zavarodott férfi rájuk támadt. 

Szilárd őrjöngve járta végig az újbudai Lecke utca 1. szám alatti térsasházat, és mindenkihez bezörgetett, mondván, démonok vannak köztük. Az ijedt lakók hívták ki a rendőröket, a férfi azonban még nekik sem akart engedelmeskedni.

A Központi Nyomozó Főügyészség most közleményben tudattaa több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt elrendelt nyomozásban indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.

 A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el, cselekményét garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/bejelentest-tett-az-ugyeszseg-ez-var-az-ujbudai-rendorgyilkosra/

Continue Reading

Ajanlo

To Top