Kapcsolat / Elérhetőségek

Egyéb

Ajaj, nagy a baj – Aggasztó hír érkezett a magyarok számára

Ajaj, nagy a baj – Aggasztó hír érkezett a magyarok számára

Egy hazai agrárszakértő úgy véli, pár héten belül elfogyhat a hazai krumpli és sertéshús készlet, ezért a kereskedők importból szerezhetik majd be az árut. Ebből az okból kifolyólag még most érdemes bespájzolni az érintett élelmiszerekből – szól a javaslat.

Raskó György agrárközgazdász a Jazzy Rádió reggeli műsorában számolt be a várható fordulatról, amely nem sokára utolérheti a magyar élelmiszerpiacot – írta a napi.hu.

Szerinte hamarosan kifogynak a hazai készletek: ami az itthon termett krumplit illeti, talán január végére teljesen eltűnik a polcokról.Ennek értelmében külföldről hozatnak majd a kereskedők burgonyát, amely sokkal drágább lesz, mint az árstopos magyar termény.
A sertéshússal kapcsolatban szintén hasonló cipőben járhatnak a boltok, és az árstop csak a ráadás. Az ársapka miatt ennek a húsfélének akár 80%-kal felmehet az ára.

Amennyiben a magyarországi készlet valóban a végéhez ér, és importból kell fedezni a lakossági igényeket, ez képtelen költséget akaszt a kereskedők nyakába.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!