Connect with us

Mindennapok

Csuti megütötte a főnyereményt: Három MILLIÁRD forintot örökölt!

Csuti megütötte a főnyereményt: Három MILLIÁRD forintot örökölt!

Közel hétmillió eurót, azaz közel hárommilliárd forintot örökölt – ezzel a levéllel keresték meg Szabó András Csutit, aki azonban résen volt, és hamar rájött: kis híján csalás áldozata lett. Csuti most elmondta, mire érdemes odafigyelni.

Hogyan próbálták átverni?

– Egy tört magyarsággal íródott levelet kaptam egy bizonyos George Louistól. A levélben az állt, hogy az illető már korábban is keresett, mert egy azonos vezetéknevű illető, aki feltételezhetően a rokonom, hirtelen elhunyt, és gyermekek híján, én kapnám a mesés, közel hárommilliárd forintos örökséget.

Hogyan fogott gyanút?

– A levél több gyanús elemet is tartalmazott, én pedig eleve szkeptikus vagyok. Először is mindig leellenőrzöm az e-mail-címet, amelyről a levél jött, ez a g-mailes cím azonban nem tűnt túl megbízhatónak. Másrészt látszik, hogy ezt az e-mailt rajtam kívül másnak is elküldték, kvázi egy kör-e-mailről van szó. És persze ott volt a levélben, hogy 50-50 százalékban osztozzunk az örökségen, amihez „csak” az adataimat kellett volna megadnom. Ez számomra már rengeteg felkiáltójel, és mindenki nagyon figyeljen, mert a csalók pillanatok alatt megkaparinthatják az adatait.

Próbálták már hasonló módon átverni?

– Igen, de sosem dőltem be, én nagyon elővigyázatos vagyok. Nyilvános wifit például sosem használok, de kiemelten ügyelek az adataim védelmére. Sajnos a nagyszüleim nem voltak ennyire gyanakvók, és korábban az úgynevezett unokázós csalók áldozatául estek.

Fotó: Blikk/ Varga ImreFotó: Blikk/ Varga Imre

Continue Reading

Ajanlo

To Top