Connect with us

Egyéb

MOST ÉRKEZETT: Olyan forró vízben fürdettek nevelőszülei egy csecsemőt Inácson, hogy belehalt égési sérüléseibe

MOST ÉRKEZETT: Olyan forró vízben fürdettek nevelőszülei egy csecsemőt Inácson, hogy belehalt égési sérüléseibe

December 15-én meghalt egy nevelőszülők gondjaira bízott 10 hónapos gyerek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson. A csecsemőt olyan forró vízben fürdették, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett, és a kórházban sem tudták megmenteni az életét, másnap belehalt a sérüléseibe

– közölte kedden az RTL Híradó. A kereskedelmi tévé értesülései szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz, a nevelőapát hallgatták ki gyanúsítottként. A csecsemőket érzékeny bőrük miatt a babaápolási ajánlások szerint legfeljebb 36-37 fokos vízben lehet fürdetni, az nem ismert, milyen meleg volt a tragédia áldozatának fürdővize.

A csecsemő egy mélyszegénységben élő, miskolci hatgyermekes családtól került a nevelőszülőkhöz, miután házuk lakhatatlanná vált (konkrétan decemberben rájuk szakadt a tető).

A család végül Erdei Sándor Zsolt miskolci önkormányzati képviselő segítségével kapott szükséglakást; a politikus felhívást tett közzé, és „a rosszindulatú, rasszista, kényszeres, okoskodó, végtelenül gonosz hozzászólások ellenére” rengeteg felajánlást kapott a család.

Erdei az rtl.hu-nak elmondta, hogy a családból kiemelt 10 hónapos gyermek a család rokonaihoz került, a tragédia pedig már a gyermek nevelőszüleinél történt, Ináncson. A tragédia által sújtott család miskolci házáról egyébként szakvélemény állapította meg, olyan rossz állapotban van, hogy le kell bontani. A még mindig tető nélkül álló épület jelenlegi egyetlen lakosa a gyerekek nagyapja.

 

Continue Reading

Ajanlo

To Top