Connect with us

Mindennapok

Borzalmas hír rázta meg a világot – Meghalt a Forma1 legendája, aki balesete után többé nem lépett pályára

Borzalmas hír rázta meg a világot – Meghalt a Forma1 legendája, aki balesete után többé nem lépett pályára

Súlyos veszteség érte ebben a hónapban a francia autósportot. Három héttel azután, hogy meghalt Patrick Tambay, most Philippe Streiffet kell gyászolni.

 

Az 1955-ben született Streiff 1984-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, egyszer jutott fel a dobogóra, 55 futamon 11 vb-pontot szerzett, túlélt egy szörnyű katasztrófát is.

A pilóta fiatalon különböző alacsonyabb kategóriákban versenyzett. Aztán a Le Mans 24 órás versenyen elért kiváló eredményei győzték meg a Renault vezetőit, hogy szerződtessék, 1984 utolsó versenyén, a Portugál Nagydíjon mutatkozott be.

A Ligier pilótájaként az 1985-ös szezon utolsó versenyén szerezte Forma-1-es pályafutása egyetlen dobogós helyezését.

A 25 pilóta közül a 18. helyről startolt. Mindössze nyolcan értek célba, de Streiff köztük volt és csapattársa, Jacques Laffite mögött a harmadik lett.

1989-ben majdnem tragikus balesetet szenvedett. Rio de Janeiróban rendezett versenyen kicsúszott, átrepült a szalagkorláton.

A bukócsöve leszakadt és Streiff nyakcsigolyája eltörött. Bár túlélte, soha többé nem tudott lábra állni, egész életében tolószékbe kényszerült.

Halálával kapcsolatban érdekes tényként lehet megjegyezni, hogy az 1986-os, I. Magyar Nagydíj résztvevői közül Streiff a hatodik – Ayrton Senna, Johnny Dumfries, Michele Alboreto, Andrea de Cesaris és Patrick Tambay –, aki már nincs az élők sorában.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/borzalmas-hir-razta-meg-a-vilagot-meghalt-a-forma1-legendaja-aki-balesete-utan-tobbe-nem-lepett-palyara/

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top