Connect with us

Mindennapok

Galambos Lajos megkezdte börtönbüntetését..4 évre ítélték el

Galambos Lajos megkezdte börtönbüntetését..4 évre ítélték el

Galambos Lajos, Gyurcsány egykori titkosszolgálati főnöke, akit még szeptemberben ítélték el, szerda reggel megkezdte szabadságvesztése letöltését.

Szeptemberben folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt Galambos Lajos 4, Jakubinyi Róbert pedig 3 év letöltendőt, míg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott. Az ítélet jogerős. Galambos – nem a zenész – a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt. A vád szerint korrupciós bűncselekményt követtek el.

Szerda reggel bevonult a börtönbe a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója, Galambos Lajos – értesült a Magyar Nemzet. A Gyurcsány-kormány volt elhárítófőnökét többek között azzal vádolta meg az ügyészség, hogy százmilliós összeggel vesztegette meg őt Jakubinyi Róbert, az alvilág ismert alakja. Galambos mindezekért szeptemberben négy év letöltendő börtönt kapott jogerősen.

[

]

A Magyar Nemzet információi szerint szerda reggel megkezdte a rá kiszabott szabadságvesztés letöltését az egyik büntetés-végrehajtási intézetben a szeptemberben négy év börtönre ítélt Galambos Lajos, aki a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója volt.

Galambosnak várhatóan nem kell hosszú időt a rácsok mögött töltenie, hiszen büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat, ezt megelőzően pedig valószínűleg élhet a reintegrációs őrizet lehetőségével. Ez a tíz hónapos kedvezmény azt jelenti, hogy az egykori NBH-főnök nyomkövetővel, otthon töltheti majd le büntetésének utolsó hónapjait.  

Ismert, az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és a Nemzetbiztonsági Hivatal korábban kémkedéssel is vádolt, majd felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, illetve a hivatal volt műveleti osztályvezetőjét még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség.

Államtitkok sorát rejtheti az Egymásért. Egy-másért Alapítvány csempészési és sikkasztási ügye.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/galambos-lajos-megkezdte-bortonbunteteset4-2

Pages: 1 2

Continue Reading

Ajanlo

To Top