Connect with us

Mindennapok

Feleségét, fiát és házát is elveszítette az orosházi édesapa !Nem merik egyedül hagyni: éjjel-nappal vigyáznak a kétévesen elhunyt orosházi Bence édesapjára, aki a feleségét és a házát is elvesztette

Feleségét, fiát és házát is elveszítette az orosházi édesapa !Nem merik egyedül hagyni: éjjel-nappal vigyáznak a kétévesen elhunyt orosházi Bence édesapjára, aki a feleségét és a házát is elvesztette

Lényegében nincs is szó arra, milyen tragédiasorozat érte Zsurka Eriket. Az orosházi férfi lakása éppen akkor gyulladt ki, amikorkétéves kisfiát épp Budapestre vitt egy szívműtétre.

Lakhatatlan lett az épület

A tűz és az omlás idején nem tartózkodott senki az épületben, személyi sérülés nem történt. A tűzeset és az omlás következtében az épület lakhatatlanná vált. A szomszédok elmondása szerint a cserepek alól gomolygott a füst. 

Döbbenetes felismerés

A házban Erik és Évi élt boldog házasságban. Megszületett a várva várt közös gyermek is, hatalmas volt a boldogságuk. Egyszer csak ezt a boldogságot nem egy, hanem szinte egyszerre kettő csapás érte. A kisfiúnál kiderült, hogy súlyos szívbeteg, pici szívén két lyukat vettek észre ezért kellett feltétlenül műteni.

Meghalt az édesanya

Majd miután kiderült a pici betegsége, nem sokra rá, tavaly novemberben elhunyt Évi, a gyermek édesanyja, aki a koronavírus szövődményeinek áldozata lett. A férfi ezt követően egyedül maradt a beteg gyermekével, emiatt munkahelyét is ott kellett hagynia. Kedden, felesége halálának első évfordulóján, éppen meggyújtotta a gyertyát, amikor jött a telefon: induljanak Budapestre, megműtik a kisfiút.

[

]

Elhunyt a kisfiú is

Aztán jött az újabb csapás: kiégett a házuk, borzasztó anyagi kár keletkezett. A család megsegítése érdekében többen is összefogtak, azért, hogy apának és fiának szép karácsonya lehessen, azonban mindezek után újabb drámai hír érkezett: a 2 éves kisfiú néhány nappal karácsony előtt életét vesztette.

Vannak erre szavak?

„A legnagyobb fájdalommal, összetört szívvel tudatjuk Orosházával és mindenkivel, aki követte a mi drága, egyetlen kis Bencénk küzdelmét, hogy szeretett unokánk december 21-én… – vannak erre szavak?” – áll a Békés Megyei Hírportálnak eljuttatott közleményben a család.

Újrakezdheti életét

„Az egész család, minden barát megroggyant ettől a mélyütéstől, de Eriket féltjük a legjobban. Mindig van mellette valaki, mert bár tényleg rettenetesen nehéz felállni egy ilyen helyzetből, Erik még fiatal, a gyász után újrakezdheti az életét, Bencéért, a feleségéért” – mondta a Blikknek a férfi egyik közeli ismerőse, Gulyás Zoltán

Hittek, hogy felépül a ház.

Bence nagyapja, Zsurka Sándor megköszönte mindenki együttérzését, a rengeteg támogatást, segítséget, de jelenleg ő sem találja a szavakat fájdalmában. Hittek a reményben, a csodában, az emberekben, az összefogásban, a segíteni akarásban, ami ahhoz kellett, hogy egy újjáépült otthon várhassa a kisfiút és a kórházban minden órában mellette lévő édesapját.

A kórházban sem lehetett megmenteni

Szerintük ezt Bence is érezhette, de csak a lelke volt erős, a teste nem. Remélték, hogy a megszokott, otthoni környezetben könnyebben megy majd a két műtét közötti rehabilitáció, ám a kisfiú szervezete nem bírta elég erővel, s a kórházban sem tudták volna megmenteni az életét.

Gyötrelmes út

A lap krízis szakértője szerint a gyász veszteség, s hiába fogadjuk el, hogy az élet velejárója, roppant nehéz feldolgozni. Egy gyermek, egy közeli hozzátartozó elvesztése a személyiséget próbára tevő, mély, szorongásokkal teli, hosszú folyamat.

Van esély az érzelmi egyensúlyra

„A veszteség elfogadásával idővel kialakulhat a képesség egy új érzelmi kapcsolat megteremtésére, ha a gyászoló – a most még reménytelennek tűnő helyzet megmásíthatatlanságát elfogadva, a fájdalom elviselésétől megerősödve – érzelmileg egyensúlyba hozva magát kerül ki a folyamatból” – magyarázta Kerényi Kata

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/feleseget-fiat-es-hazat-is-elveszitette

Continue Reading

Ajanlo

To Top