Connect with us

Mindennapok

Algéria, havazik a sivatagban

Algéria, havazik a sivatagban

Látványos havazás az algériai sivatagban

Két nappal ezelőtt hideg és havazás lepte meg a mediterrán környéket, és ennek következtében havazott Észak-Afrikában (pl. Algéria vagy Marokkó), de ez a havazás okozott gondokat Madridban és még Párizs is kapott belőle. A havas sivatagról készült nagyszerű képek kerültek ki a világhálóra.

[

]

Az alábbi francia nyelvű videó jól összefoglalja a két nappal ezelőtti állapotokat. Kezdődik a marokkói havazással, majd az algériai utakat tisztítják meg a hótól, aztán a madridi repülőterét látjuk, ahol a havazás okozott fennakadásokat, végül Moszkvát mutatják, amely a szezon legnagyobb havazását kapta a napokban.

Összefoglaló a havazásokról

Algériában a hegyekben havazott, kb. 15-25 cm hó hullott, ez ilyenkor már megszokottnak számít. Ezúttal a sivatagi részen is havazott, ahol régebben ez nem volt annyira jellemző.

A sivatagban

A tavalyi télen érte el egy látható nyomokat hagyó havazás a régiót, úgy hogy előtte 37 évig nem hullott ennyi hó. Idén már januárban is havazott, majd most a hét elején. Tehát 1979 óta ez a negyedik látható havazás, és ebből háromszor az utóbbi két évben hullott.

Az előrejelzés hétvégére is havazást ígér a hegyekbe, a 900 méter feletti régiókba. 

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/algeria-havazik-a-sivatagban

Continue Reading

Ajanlo

To Top