Connect with us

Mindennapok

Havazás helyett valami sokkal durvább: ez vár ránk a következő napokban

Havazás helyett valami sokkal durvább: ez vár ránk a következő napokban

[

]

Újabb mediterrán ciklon éri el térségünket, de szerda reggel még komoly mínuszok várnak ránk.

Szerda reggel még meglehetősen hideg lesz, a hosszabb ideig kevésbé felhős, hóval borított északi-északkeleti tájakon ismét előfordulhatnak -15 fok körüli minimumok. Ezt követően déliesre forduló áramlással azonban enyhülés kezdődik, csütörtök este egy újabb mediterrán ciklon fog beleszólni időjárásunkba – írja az Időkép.

Hozzáteszik: már szerdán és csütörtökön is több lesz fölöttünk a felhő, de csütörtök estig csak kevés helyen fordulhat elő gyenge csapadék: északon-északnyugaton hószállingózás, esetleg ónos eső, délen és keleten eső formájában. 

Enyhülni kezd az idő, csütörtök reggel már csak néhol lehet hidegebb -5 foknál, napközben pedig 1-8 fok várható. A magasabb értékeket délen mérhetjük.

Péntekre virradóan sokfelé várható kiadós eső, majd napközben északkelet felé szorul vissza a csapadék, ezzel együtt délen és keleten viszont viszont egy-egy zivatar kialakulására is van esély. A szél többfelé feltámadhat. Megosztott lesz a hőmérséklet, északnyugat felől délkelet felé haladva lesz egyre melegebb. Miközben Sopron környékén csak 2-3 fok lesz jellemző, addig a Dél-Alföldön 13-14 fokig is melegedhet a levegő.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/havazas-helyett-valami-sokkal-durvabb-3

Continue Reading

Ajanlo

To Top