Kapcsolat / Elérhetőségek

Mindennapok

Figyelem: trükkös család terjed: Kétszázezret utalnak át a csalók – de a csalás csak ezután jön

Sajnos egyre több a rendkívül valószínűtlennek látszó csalás, érdemes mindig óvatosnak lenni, ha valami különös dolgot tapasztalunk pénzügyeinket, elektronikus fizetőeszközeinket illetően.

Az USA-beli Better Business Bureau arra figyelmeztet, hogy ismét egy újfajta csalás kezdett el terjedni az elektronikus fizetőeszközök kapcsán…

A csalás elkövetői lopott kártyaadatokat használnak arra, hogy egyenleget töltsenek fel a Venmóhoz, a Zelléhez, a PayPalhez, vagy azApple Payhez hasonló fizetési szolgáltatásokban nyitott számlájukra.

Ezután általában 500 dollárt (kb. kettőszázezer forint) átutalják ismeretleneknek, majd megkeresik ezeket az embereket azzal, hogy véletlenül rossz címzettnek utalták a pénzt, és arra kérik a gyanútlan áldozatot, hogy küldjenek ekkora összeget azt az általuk megjelölt másik fiókba.

Ezen azonban rajta vesztenek… Hogy miért? A folyamat így néz ki: amikor a kártyacsalást észreveszi a bankkártya igazi tulajdonosa, bejelenti azt a bankjának. A bank, később pedig a pénzküldő szolgáltatás visszavonja a tranzakciókat.

Ez azt jelenti, hogy…

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Continue Reading
Fel!