Connect with us

Egyéb

Órákon belül érkezik a havazás, viharos szél, hóátfúvás, járhatatlan utak – Ha itt élsz, készülj fel!

Órákon belül érkezik a havazás, viharos szél, hóátfúvás, járhatatlan utak – Ha itt élsz, készülj fel!

Hétvégén megérkezik a havazás, elsőként az Alpokalján váltja az esőt hó, vasárnap pedig már keleten is.

Szombaton érkezik a következő mediterrán ciklon dél, délnyugat felől, így átmeneti szünet után a nap második felében ismét egyre többfelé ered el az eső.

Ugyanakkor, ahogy a ciklon északkelet felé helyeződik, egyre inkább a hátoldali áramlási rendszerébe kerülünk, már holnap napközben megkezdődik északnyugat felől a hideg, fagyos levegő beáramlása a nyugati tájakra – írja az Időkép.

Így elsőként holnap délután az Alpokalján havas eső, havazás váltja az esőt. Ezt követően a Bakonyban, az Északi-középhegység csúcsain történhet meg a halmazállapot-váltás, síkvidéken pedig nyugatról kelet felé haladva a következőképpen:

Az Időkép azt írja, egy mediterrán ciklon jön, vagy a csapadék tér- és időbeli lefolyása és halmazállapota még mindig rejt magában némi bizonytalanságot. Vastagabb, akár 10 cm-t elérő hótakaró főként a Bakonyban és az Alpokalján alakulhat ki.

Hétfőre elvonul a csapadék, szeles, igazi téli időre van kilátás.

A cikk forrása: https://www.tudasfaja.com/orakon-belul-erkezik-a-havazas-viharos-szel-hoatfuvas-jarhatatlan-utak-ha-itt-elsz-keszulj-fel/

Continue Reading

Ajanlo

To Top