Connect with us

Mindennapok

A következő napokban megérkezik az igazi tél. Itt akár 10 centi hó is hullhat

Már látszik a karácsonyi időjárás is. Nagyot fogunk nézni az biztos!

A következő napokban megérkezik az igazi tél. Itt akár 10 centi hó is hullhat

Már látszik a karácsonyi időjárás is. Nagyot fogunk nézni az biztos!

Pénteken borult, párás, foltokban ködös időnk lesz. Délnyugat felől sokfelé várható kiadós eső. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél megerősödik, a hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Szombaton a délelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul.

Hétfőn északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd futó hózáporok fordulnak elő. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A maximum fagypont körül valószínű.

Mi a helyzet a karácsonnyal? A 30 napos előrejelzés szerint a december első felében tapasztalható fagyokat kisebb felmelegedés követi. A hónap vége felé, azaz a karácsonyi időszakban plusz 2 és 9 fok közé melegszik a levegő.

A cikk lentébb tovább folytatódik!

December 24. és 26. között nem várható csapadék, így kicsi az esélye, hogy fehér lesz a karácsony. Ezekben a napokban leginkább borult, felhős időre számíthatunk.

Ha értesülni szeretnél legfrissebb híreinkről, lépj be!

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/kozugy/idojaras-elorejelzes-havazas/3yygcq1

A cikk lentébb tovább folytatódik!

Continue Reading
Advertisement
To Top