Connect with us

Mindennapok

Rendkívüli hír: Megszűnik a benzinárstop!Itt a vége ha tetszik ,ha nem!

Rendkívüli hír: Megszűnik a benzinárstop!Itt a vége ha tetszik ,ha nem!

Rendkívüli: Megszűnik a benzinárstop!
A hírt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója jelentette be kedd este! Mutatjuk a részleteket!
Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett meg Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt 22.30-as kezdéssel, miután az elmúlt napokban súlyos ellátási nehézségek jelentkeztek a magyar benzinkutakon. Gulyás Gergely elmondta, hogy az orosz kőolajra való szankciók miatt bekövetkezett amitől tartottak. zavarok vannak a hazai üzemanyagellátásban, és a Mol közölte, hogy a nem tudja import nélkül fenntartnai az ellátást. Mint fogalmazott, a brüsszeli szankciók miatt a kormány arra kényszerült, hogy feladja a benzinárstopot.

A kőolaj szállítására vonatkozó brüsszeli szankciók életbelépésének második napján a MOL levélben értesítette a külügyminisztert arról, hogy importból kell fedezni a magyar fogyasztást. Ezzel a hatósági ársapka fenntarthatatlanná válik, a kormány pedig felkérte a MOL-t, hogy az gondoskodjon a Brent típusú olaj beszerzéséről a világpiacokról.

A kormány a Mol javaslatát megfogadva az árstopot megszünteti

-jelentette be.

A MOL eddig bírta

-fogalmazott Hernádi Zsolt a hatósági ársapka kivezetése kapcsán. Hernádi szerint nem látott krízishelyzet alakult ki az országban az elmúlt napokban. A Mol vezérigazgatója szerint a töltőállomások negyedében nem volt elérhető benzin és dízel.

Ilyen korábban nem történt

– tette hozzá.

A MOL vezetője elmondta, dolgoznak a dunai finomító mielőbbi helyreállításán, ez azonban, mint kifejtette, önmagában nem megoldás, ugyanis a brüsszeli szankciók következtében nem lehetséges az Oroszországból származó feldolgozott olajtermékek re-exportja.

Vissza kell hozni az importot, hogy a piacon újra megfelelő legyen az ellátás

-húzta alá.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Cikkünk frissül!

[

]

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/rendkivuli-hir-megszunik-a-benzinarstop

Continue Reading

Ajanlo

To Top