Connect with us

Egyéb

MOST ÉRKEZETT: Gyászol Orbán Viktor! Meghalt…

Meghalt Hegedüs Zsuzsa, volt miniszterelnöki főtanácsadó – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. „Isten veled!” – írta a fotóhoz a miniszterelnök. A Mandiner azt írja, hogy Hegedüs Zsuzsa súlyos betegséget követően, életének 76. évében szombat reggel fél 7-kor halt meg. Az MTI úgy tudja, Hegedüs Zsuzsa családi körben hunyt el egy évig tartó, súlyos betegeskedés után.

Meghalt Hegedüs Zsuzsa, volt miniszterelnöki tanácsadó
Hegedüs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki főtanácsadó érkezik a budapesti Millenáris Teátrumhoz, Orbán Viktor évértékelő beszédére 2014. február 16-án – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Hegedűs Zsuzsa 1969-ben az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát, szociológiából doktorált Párizsban, ahova 1976-ban emigrált, tíz évig nem jöhetett Magyarországra. A szociológus 1969 és 1975 között a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársa volt. 2014 és 2022 között a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben adott tanácsot Orbán Viktornak.

Közben Hegedüs Zsuzsa volt 2009-től a Minden gyermek lakjon jól! alapítvány kuratóriumi elnöke, és 2022 őszéig volt Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja, majd a miniszterelnök tusványosi beszéde után mondott le pozíciójáról: azt mondta, az ott elhangzott, fajok keveredéséről szóló részlet tisztán náci beszéd volt.

Orbán Viktor tudomásul vette a döntést, válaszában úgy fogalmazott, hogy „a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva”. Hegedüs Zsuzsa erre is válaszolt, és később az RTL-nek azt mondta, hogy „robbantani akar”.

Aztán jött Orbán bécsi látogatása, ahol kijelentette: ő bevándorlásellenes politikusként definiálja magát, de ez számára nem faji vagy biológiai kérdés, hanem kulturális. „A civilizációnkat úgy akarjuk fenntartani, ahogyan az most van”. Tusványoson félreérthetően fogalmazott, ami néha előfordul. Ezt követően Hegedüs azt közölte, meggondolta magát, de már nem vonta vissza a lemondását, mert már szóltak neki, hogy ki kell pakolni.

Continue Reading

Ajanlo

To Top