Kapcsolat / Elérhetőségek

1 perce jött, hiába a küzdelem, feladta a harcot a magyar zenekar legendás tagja.. Isten Önnel művészúr!

Mindennapok

1 perce jött, hiába a küzdelem, feladta a harcot a magyar zenekar legendás tagja.. Isten Önnel művészúr!

Szomorú hír érkezett, elhunyt Bokor Tibor zenész. Az egykori Color együttes basszusgitárosának, énekesének, a Féltelek című szám zeneszerzőjének halálhírét családja tudatta a nyilvánossággal.

Bokor Tibor 1955-ben született és két testvérével, Gyulával és Attilával hárman hozták létre Debrecenben a BOKOR nevű együttest, amely később a Debreceni Orvostudományi Egyetem zenekaraként DOTE, végül Lámer Emil gitárossal és Pólya László csellistával kiegészülve Color néven működött tovább. A Color zenekar elsőként törte át a falat, vidéki zenekarként nagy sikereket elérve.

KAPCSOLÓDÓ
BRÉKING! Valaki ma milliárdos lett Magyarországon: volt telitalálat az ötösön - itt vannak a lottószámok

A Color új színfoltot jelentett a magyar zenei világban: progresszív, melodikus, szimfonikus rockot játszottak, remek hangzással, minőségi vokálokkal. 1977-ben zenekari kategóriában megnyerték a Magyar Televízió tehetségkutató versenyét, majd a Táncdalfesztivál második helyén végeztek. A hetvenes évek végén a zenekar külföldön turnézott, jártak Svédországban, a Szovjetúnióban, Csehszlovákiában, az NDK-ban és Lengyelországban is. Két nagylemezük jelent meg, legnagyobb, Féltelek című slágerüket azóta sokat feldolgozták.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalom: „Segítség, félek” – üzente a 10 éves kislány - holtan találták meg a kis angyalkát

forrás

Continue Reading
Ezek is érdekelhetnek...

Hasonlóak ebben a témában: Mindennapok

Fel!