Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett! Döntött a kormány! Ilyen új intézkedések jönnek, az élet minden területére hatással lesz!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott szeptember 15-én, szerda délelőtt 10:30-kor. Mutatjuk a kormány legrissebb döntéseit.

Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb és legszabadabb országa

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a kormány járványügyi helyzetértékelést tartott. A negyedik és a következő hullámok el fognak térni a korábbi hullámoktól, mert az oltás alapvető védettséget ad. Aki be van oltva, annak a védettsége a sokszorosára nő. Kifejezetten a 60 év felettieknek javasolják a harmadik oltást. Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb és legszabadabb országa – idézte az Origo Gulyás Gergelyt.

Január 1-ig maradhat a veszélyhelyzet

Még mindig 400 ezer 60 év feletti nem oltotta be magát, ezért arra kérték őket, hogy ezt tegyék meg. Gulyás közölte, hogy a magyar statisztikákban azok is az áldozatok között szerepelnek, akik elsődlegesen nem a koronavírus miatt haltak meg. A veszélyhelyzet meghosszabbítását kéri a kormány január 1-ig – mondta Gulyás.

A kormány gyors reagálási képessége miatt szükséges a veszélyhelyzet meghosszabbítása.

A kormány arra számít, hogy nőni fognak az esetszámok, de jóval kevesebben kerülnek majd kórházba, vagy lélegeztetőgépre, mint korábban.

KAPCSOLÓDÓ
Napi horoszkóp október 15. – Rákok, Halak, Vízöntők, Bikák, Szüzek, Kosok, Nyilasok ez a ti napotok lesz!

 

Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet

Gulyás arról is beszélt, hogy zajlanak a tárgyalások a munkáltatókkal az oltások kötelezővé tételéről bizonyos ágazatokban, de konkrét döntés erről nincsen. Nem kizárt, hogy a védettségi igazolvány szerepe a jövőben nőhet – tette hozzá.

A 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer oltásokból rendelni fog Magyarország

Bőven van elegendő oltóanyag, Pfizerből és Modernából 3,3 millió oltás áll rendelkezésre, AstraZenecából 1,5 millió, Sinopharmból több mint 2 millió vakcina áll rendelkezésre – ismertette a miniszter. A 12 év alattiaknak ajánlott Pfizer oltásokból rendelni fog Magyarország – jelentette be Gulyás.

Több lenne a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér

Gulyás Gergely óriási sikerként értékelte a budapesti eucharisztikus kongresszust, ritka, hogy egy pápa személyesen megjelenik. A nemzeti konzultáció válaszadóinak 94 százaléka kiállt a 200 ezres minimálbér mellett, folyamatosak a tárgyalások.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas örömhír érkezett! Váratlanul nagy bejelentést tett Várkonyi Andrea - Csak úgy özönlenek a gratulációk!

Nagy eredmény lenne, ha sikerülne elérni a 200 ezer forintot. Ha sikerül elérni, akkor több lesz januártól itthon a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér.

Soha nem dolgoztak még ennyien

Személyesen kell jelentkezni, ha valaki szeretne bentmaradni a hitelmoratóriumban október 31-ig – mondta Gulyás Gergely. Bizakodásra adnak okot a III. negyedéves gazdasági adatok – mondta a miniszter.

Ma 4,704 millióan dolgoznak, soha ennyi aktív munkavállaló nem volt még itthon, ezért a kabinet reméli, hogy az 5,5 százalékos növekedés meglesz.

A miniszter ezután újságírói kérdésekre válaszolt.

Gulyás: Ez a baloldalt minősíti

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a baloldalt minősíti, hogy ma Gyurcsány a vezetője miközben összefogtak a korábban karanténba zárni kívánt Jobbikkal.

Hazugság, hogy a kormány és Ferenc pápa között feszültség lett volna.

A pápa egyértelművé tette, hogy milyen fontos a magyar családpolitika – mondta kérdésre Gulyás. A Miniszterelnökség vezetője kérdésre azt mondta, hogy az EP-ben megszületett határozatoknak nincsen jelentőségük, így az azonos neműek házassága esetében sincsen.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!