Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT! Negyedik hullám! Újabb szigorítás érkezik ezeken a helyeken!

Horvátország és Ausztria az elsők között döntött úgy, hogy rögzítik az oltási igazolványok maximális érvényességi idejét.

A delta variáns terjedésével párhuzamosan egyre több ország dönt a szigorítások mellett. Az Európai Unió tagállamai közötti utazást eddig az uniós COVID-igazolás könnyítette meg, egyes országok azonban úgy döntöttek, hogy érvényességi időt rendelnek hozzá, ez pedig ismét megnehezítheti a szabad mozgást és zavart is okozhat az utasokban.

Elsőként Horvátország határozott erről, ennek értelmében az országba azoknak is negatív PCR-tesztet, vagy antigéntesztet kell bemutatniuk, akiknek a második oltását követően több mint 210 nap telt el. Hasonló rendeletet hoz Ausztria is, az osztrák hatóságok 270 napos maximális érvényességi időt határoztak meg.

Ez azt jelenti, hogy a meghatározott időintervallum lejártát követően nem tekintik érvényesnek a vakcinaigazolványt, így azok tulajdonosaira ugyanolyan intézkedések várnak majd, mint az oltatlanokra.

KAPCSOLÓDÓ
FIGYELEM MAGYAROK! Megérkeztek az adatok, ezekben a városokban van a legtöbb Covid fertőzött jelenleg:

Egyelőre arról nincs információ, hogy Ausztria és Horvátország példáját más országok is követik-e. Az azonban biztos, hogy eltérő módon, de Szerbia is szigorít. Az egyik korlátozás a tömeges rendezvényeken részt vevők számának ötszáz alá csökkentése lesz, a másik intézkedés pedig a COVID-igazolások bevezetésére vonatkozik.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!