Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett! Itt tér vissza már hétfőtől a kötelező maszkviselés hazánkban

Van, ahol már most visszatér a kötelező maszkviselés.

Itt tér vissza már hétfőtől a kötelező maszkviselés hazánkban

Fotó: Pixabay cco

Már hetek óta már több szakértő arról beszél, hogy a járvány újbóli felfutása miatt vissza kellene hozni legalább a maszkviselési kötelezettséget, ám a téma egyelőre az egész országot megosztja, Pécsett azonban bevállalták.

Hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen

– szúrta ki a Portfolio az egyetem honlapjának hivatalos közleményét.

Az intézmény közleménye szerint erre az aktuális járványügyi adatok és a tanévkezdés tapasztalatai adnak okot.

Bár a PTE Operatív Stábjának jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új szabályokat határoz meg, írják.

KAPCSOLÓDÓ
„A férjem egyszer úgy megütött, hogy kiszakadt a dobhártyám” – Szilágyi István özvegyének a döbbenetes vallomását is felolvasták a bíróságon

Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

– a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon (ezt külön EMMI rendelet szabályozza, így nem meglepő a lépés),

– a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,

KAPCSOLÓDÓ
Megdöbbentően SZOMORÚ dolog derült ki Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc házasságáról! Bekövetkezett, amire SENKI SEM mert még gondolni sem!! - Hát mégis igazuk lett az embereknek?!

– a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,

– a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

A közleményből az is kiderül, hogy “nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken”.

Mindez nem meglepő, ugyanis hetek óta már több szakértő arról beszélt, hogy a járvány újbóli felfutása miatt vissza kellene hozni legalább a maszkviselési kötelezettséget.

Forrás: Portfolio, Blikk

Címlapkép: Pixabay cco

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!