Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett a hír! Tragédia! Meghalt Magyarország egyik legismertebb politikusa – Nyugodjék békében!

96 éves korában elhunyt Vitányi Iván.
Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán jelentette be, hogy életének 96.évében elhunyt a Demokratikus Koalíció tagja és tiszteletbeli elnöke, Vitányi Iván. Az egykori miniszterelnök érzelmes posztban köszönte meg kollégájának mindazt, amit 1944-től kezdve az egyetemistákból szerveződött Görgey-zászlóaljhoz való csatlakozása óta tett az országért.

(A legfrissebb hírek itt)

„Túlzás nélkül kimondható: Vitányi Iván a legjobb, a legkiválóbb, a legnagyobb magyarok egyike volt. Halálának megrendítő ténye ezt immár történelmi távlatban teszi érvényes kijelentéssé. Ő most eltávozott közülünk, hogy amikor újra lesz magyar nemzet, annak panteonjába érkezzék meg, reméljük, nem sokára. Mert az ő egész élete a közössége, a hazája szolgálatában telt el.

Magától értetődően, hivalkodás nélkül, rendkívüli szellemi és morális színvonalon. Személyiségét a lenyűgöző intellektus, az elképesztő tájékozottság és műveltség, a lankadatlan alkotóerő és tenni akarás, nem utolsó sorban pedig a makulátlan tisztesség jellemezte. Az idők során mindehhez olyan sokrétű és gazdag, évszázadon átívelő tapasztalat társult, ami egyedülállóvá tette őt a magyar közéletben. Egyedülállóvá, de korántsem magányossá. Hisz mindig csapatjátékos volt, a legkiválóbb, a legönzetlenebb. Ha valakire, őrá igaz: mindenki tisztelte és szerette. Nemcsak a barátai, de az ellenfelei is respektáltak mindig.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett a hír! Hatalmas robbanás rázta meg Nyírbátort - Hárman meghaltak! RÉSZLETEK:

Értelmiségi volt és politikus. Ezt a két egymástól nagymértékben különböző hivatást ő szerves és természetes módon egyként gyakorolta, különösen a demokratikus rendszerváltozás után. A magyar társdalom és a magyar politika jelenségeit mindig nagy történelmi távlatban, a legtágabb szellemi és kulturális kontextusban, ugyanakkor igen konkrétan és gyakorlatiasan értelmezte: mindig a jobbító cselekvés esélyét keresve, egyúttal azonnal gyakorolva is. Gazdag, termékeny, alkotó és cselekvő életet élt, melyet a modern demokratikus Magyarországért vívott szakadatlan cselekvés töltött ki.
Tette mindezt a legtermészetesebb módon, nemcsak az öncélú hedonizmus, de az önsanyargató aszkézis is idegen volt tőle.

KAPCSOLÓDÓ
Ez vérlázító!! OLYAN dolog derült ki Ruzsa Magdiról, amitől nem kicsit kavarog a gyomrunk.. Sok mindenre fel voltunk készülve, de ERRE nem:

A legrosszabb történelmi időszakokban is a jó oldalon kereste és találta meg a maga helyét és a lehető legjobb, adott esetben a legkevésbé rossz cselekvési lehetőséget.

Vagyunk, mivé tenni akart bennünket. Most elment, de hagyott valamit a történelemnek: az embert érteni, szolgálni akaró világ keresésének, szolgálatának örök kötelességét.

Ezt tesszük” – írta Vitányiról Gyurcsány, aki megemlékezése mellett az elhunyt teljes életpályájáról is beszámolt posztjában.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!