Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett a Prideról: Ellentüntetők gyülekeznek – amikor meglátták őket hihetetlen dolog történ:

A harmincezres tömeg ugyan talán nem jött össze, de úgy néz ki, minden korábbinál nagyobb Pride az idei Budapesten. Ezúttal elmaradtak a polgárpukkasztó jelmezek, nagyon úgy néz ki, a kormány bizonyos döntései elleni tüntetés ez valójában, amely nem mellesleg egymás elfogadását is hirdeti. Bár több ellentüntetést is bejelentettek, egyelőre úgy tűnik, minden rendben zajlik.

A szervezők 30ezres tömegre számítottak, az idei Pride-nak ugyanis a szokottnál is több aktualitása van: a gyermekvédelemmel kapcsolatos új törvényről az LMBTQ társadalom úgy véli, ellenük szól, és úgy néz ki, Brüsszelnek sem tetszik, a magyar demokráciát és a kisebbségek jogait féltik.

A Felvonulás útvonala: Madách tér- Astoria – Kálvin tér – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Tabán. Idén nem lesznek kordonok a felvonulókat védendő. Tény viszont, hogy most is több ellentüntetés szerveződött, erről itt írtunk korábban. A szervezők és résztvevők az elfogadás mellett és a megkülönböztetés ellen teszik le voksukat. A sokszínűséget jelképező szivárványt már az éjjel kivetítették, hova máshova, mint a Képviselői irodaházra, mintegy jelzésértékűen.

Pride Budapesten / Fotó: Marczali László Pride Budapesten / Fotó: Marczali László

Félórával a menet indulása előtt rengetegen vannak a Madách téren, a külföldi médiumok képviselői is nagy számban vannak jelen.

MSZP és Momentum zászlók is szép számmal vannak a tömegben, úgy hírlik ott lesz Kunhalmi Ágnes is, aki Szombathelyről jön. A tömegben egész kicsi gyermekeket is látni lehet.

A menet három óra után indul el, a Pride kedvéért egyébként hazatért Magyarországra Steiner Kristóf is:

Steiner Kristóf a felvonulók között / Fotó: Marczali LászlóSteiner Kristóf a felvonulók között / Fotó: Marczali László

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!