Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett a Prideról: Ellentüntetők gyülekeznek – amikor meglátták őket hihetetlen dolog történ:

A harmincezres tömeg ugyan talán nem jött össze, de úgy néz ki, minden korábbinál nagyobb Pride az idei Budapesten. Ezúttal elmaradtak a polgárpukkasztó jelmezek, nagyon úgy néz ki, a kormány bizonyos döntései elleni tüntetés ez valójában, amely nem mellesleg egymás elfogadását is hirdeti. Bár több ellentüntetést is bejelentettek, egyelőre úgy tűnik, minden rendben zajlik.

A szervezők 30ezres tömegre számítottak, az idei Pride-nak ugyanis a szokottnál is több aktualitása van: a gyermekvédelemmel kapcsolatos új törvényről az LMBTQ társadalom úgy véli, ellenük szól, és úgy néz ki, Brüsszelnek sem tetszik, a magyar demokráciát és a kisebbségek jogait féltik.

KAPCSOLÓDÓ
Dzsudzsák Balázs 130 milliós Lamborghinit tört össze az M3-as autópályán

A Felvonulás útvonala: Madách tér- Astoria – Kálvin tér – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Tabán. Idén nem lesznek kordonok a felvonulókat védendő. Tény viszont, hogy most is több ellentüntetés szerveződött, erről itt írtunk korábban. A szervezők és résztvevők az elfogadás mellett és a megkülönböztetés ellen teszik le voksukat. A sokszínűséget jelképező szivárványt már az éjjel kivetítették, hova máshova, mint a Képviselői irodaházra, mintegy jelzésértékűen.

Pride Budapesten / Fotó: Marczali László Pride Budapesten / Fotó: Marczali László

KAPCSOLÓDÓ
A férjem súlyos autóbalesetet szenvedett és szombat óta az intenzíven fekszik! Nem kérek mást, csak azt, hogy olvassák el utolsó kívánságát és mondjon el érte egy imát mindenki, aki együttérez velem, mert tudom, hogy a közös imának..

Félórával a menet indulása előtt rengetegen vannak a Madách téren, a külföldi médiumok képviselői is nagy számban vannak jelen.

MSZP és Momentum zászlók is szép számmal vannak a tömegben, úgy hírlik ott lesz Kunhalmi Ágnes is, aki Szombathelyről jön. A tömegben egész kicsi gyermekeket is látni lehet.

A menet három óra után indul el, a Pride kedvéért egyébként hazatért Magyarországra Steiner Kristóf is:

Steiner Kristóf a felvonulók között / Fotó: Marczali LászlóSteiner Kristóf a felvonulók között / Fotó: Marczali László

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!