Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett a hír! Müller Cecília riadót rendelt el, azonnali hatállyal érvényben van! ERRŐL JOBB HA TE IS TUDSZ!

A legmagasabb, harmadfokú intézkedés kedd  0 órától csütörtök éjfélig lesz érvényben – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményéből.

A katasztrófavédelem honlapján is közzétett szöveg szerint a tartós hőség miatt különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, azonban az átlagosnál melegebb hőmérséklet az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet.

KAPCSOLÓDÓ
Tegnap lett volna 77 éves Andy Vajna, ha meglátod, hogy néz ki most a nyughelye, el fog kapni a sírás

Arra is figyelmeztetnek: a meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, ezért arra kérik a volán mögé ülőket, hogy a dekoncentráció miatt vezessenek óvatosan.

Lehetőség szerint a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, illetve a bőrünket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjük a leégés ellen – írják. A közlemény hozzáteszi, érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

KAPCSOLÓDÓ
Palik László lebukott! Ezzel a nővel csalja Cservenák Alexandrát?

Ne hagyjuk a gyermekeket, állatokat parkoló autóban. Ha valaki autóban hagyott gyermeket, házikedvencet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot. Ne hagyjunk az autóban fertőtlenítőt, hígítót, festéket, öngyújtót, mert ezek is meggyulladhatnak a nagy melegben, figyelmeztetnek. 

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!