Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett a hír! Börtönt kap az aki nem oltatja be magát – Duerte jelentette be a hírt!

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke börtönnel fenyegette meg azokat, akik nem hajlandók beoltatni magukat, írja a CNN. A 108 millió lakosú ország Ázsia egyik legsúlyosabb járványával küzd: több mint 1,3 millióan fertőződtek meg, és 23 ezren haltak meg.

„Válasszanak! Beoltatják magukat, vagy börtönbe küldöm önöket!”

– fakadt ki az elnök hétfői televíziós beszédében, miután kiderült, hogy Manila több oltópontján alacsony volt a részvételi arány.

Duterte kifakadása ellentétben áll az egészségügyi hatóságok közléseivel. Bár mindenkit arra szólítanak fel, hogy oltassa be magát, az oltás a Fülöp-szigeteken is önkéntes, senkit nem lehet kötelezni rá.

KAPCSOLÓDÓ
Családi házak 250 ezer forintért! 53 családi házat kínálnak eladásra fillérekért, tényleg ELKÉPESZTŐEN OLCSÓN HÉTFŐTŐL ! A legolcsóbb ház udvarra 140 ezer forint!!! Itt az országos lista árakkal!

Duterte azt mondta: válsághelyzet van az országban, őt csak az dühítette fel, hogy az emberek nem hallgatnak a kormányra.

Június 20-ig a Fülöp-szigeteki hatóságoknak 2,1 millió embert sikerült teljesen beoltaniuk, és 6,1 millió ember (a teljes lakosság 5,7 százaléka) kapott legalább egy dózist. A cél itt is a 70 százalékos átoltottság, azaz legalább 70 millió ember vakcinálása.

KAPCSOLÓDÓ
Napi horoszkóp október 15. – Rákok, Halak, Vízöntők, Bikák, Szüzek, Kosok, Nyilasok ez a ti napotok lesz!

A rendpárti Duterte rá jellemző módon a koronavírus ellen is vasszigorral lépett fel: kijárási tilalmat rendelt el. Botrányt okozott, hogy amikor egy férfi megszegte a tilalmat, egy rendőr 300 guggolást szabott ki büntetésül, amibe a férfi belehalt. A Fülöp-szigeteken a vírus terjedése miatt továbbra sem nyitják ki az iskolákat.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!