Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 perce érkezett a hír Geszti Péterről ! Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.

1 perce érkezett a hír Geszti Péterről ! Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.

Május kilencedikén ünnepli ötvenhetedik születésnapját Geszti Péter EMeRTon-díjas magyar énekes, dalszövegíró, reklámszakember, producer, szinkronszínész és előadóművész  Geszti Péter!

Budapesten született 1964-ben. Pályafutását gyermekszínészként kezdte. Különböző filmekben szerepelt, az ismertséget a Mézga család Aladárjának szerepével szerezte. Felsőfokú tanulmányait az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának magyar-történelem szakán végezte, ahol 1989-ben szerzett diplomát. Már egyetemistaként dalszövegeket írt a népszerű Első Emelet zenekar számára. Miután az együttes felbomlott, riporterkedett, műsorvezetőként és forgatókönyvíróként dolgozott. Médiakarrierjét az Ász című televíziós műsor műsorvezetőjeként kezdte 1989-ben, majd a Rapülők és a Jazz + Az együttesek tagjaként sikeres zenei karriert futott be.1992-ben a Megáll az ész műsorvezetője, 2001-ben a “Gesztiméter” című magyar fejlesztésű kvízshow házigazdája. Ebben az évben veszi feleségül Gryllus Dorka színésznőt, akivel 2006-ig él házasságban. 2005 a Magyarország dal megszületésének éve, amelyet a Megasztár 2. helyezettjének Oláh Ibolyának ír. 2007-ben megálmodja a „Nemzeti Vágta” nevű országimázs fesztivált, egy nagy lovasversenyt a Hősök terére.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! Jakab Péter ismét botrányt robbantott! Olyat tett ami miatt, most áll a balhé!

A 2010-ben indult magyar X-faktor egyik zsűritagja volt, ahol a „Lányok” kategória mentora lett. A zsűriskedést a 2011-es X-Faktorban is elvállalta. A 2011-es Eurovíziós Dalverseny magyar versenyzőjének, Wolf Katinak írt dala, a Szerelem, miért múlsz? angol és magyar kevert nyelven előadott változata, a What About My Dreams? átütő sikert aratott világszerte.

2011-ben új zenekart alapított Gringo Sztár néven, az együttes első koncertjét 2011. július 15.-én a siófoki Coke Club színpadán adta. A zenekar névválasztását Geszti azzal indokolta, hogy egyrészt felidézi az általa tisztelt Beatles együttes egykori dobosának, Ringo Starnak a nevét, másrészt arra utal, hogy ő „visszavándorolt” a zenei világba (a gringo szó spanyol-portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent). Az együttes egyfajta „kozmopuritán” popzenét játszik, ami reggae, jazz, pop, rap, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor rendkívüli üzenetet küldött, minden magyarnak el kell olvasnia

2011. augusztus 8-án a Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján Geszti két és fél órás koncertet adott Gesztivál címmel. A koncert érdekessége, hogy Geszti eddigi zenekarai: a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár léptek fel a Nagyszínpadon. Geszti 2013-ban is az X-Faktor mentori székébe ült, annak ellenére, hogy mindhárom kollégája, Milkós, Feró és Ildikó is felhagyott a mentorkodással.

2015 nyarán megjelent a debütált, a Van még című száma, amin Tóth Gabi is dolgozott. Decemberben pedig a Ma ne, ma ne című sláger debütált.  2016 március 4-én a budapesti Akvárium Klubban mutatta be A Létvágy című albumát. 2017-ben pedig Rapülők turnét indított.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!