Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Hirtelen fontos lett a minél több Pfizer: 3,5 millió vakcina érkezik Magyarországra a következő két hónapban

Szijjártó Péter szerint a magyar kormány nem ideológiai kérdésként tekint a vakcinákra… A cég vállalta, hogy felpörgeti a szállítást az Európai Unióba.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Pfizer Hungary ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatót kedden, amit Facebook-oldalán élőben közvetített.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra.

A Pfizer vakcinájával immár a 16-18 év közötti fiatalokat is olthatják, a cég várja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét arra, hogy a 12-15 évesek is megkaphassák az oltóanyagot.

KAPCSOLÓDÓ
Most érkezett: Másfél hónappal az első oltás után koronavírusos lett a fideszes képviselő - karantén helyett beült Orbánék közé

Szijjártó köszönetet mondott a cégnek és munkatársainak, valamint arról beszélt, hogy a magyar kormány nem ideológiai kérdésként tekint a vakcinákra, ezért vásárolt keleti- és nyugati oltóanyagokat egyaránt.

Magyarország 10,8 millió oltóanyagra kötött szerződést a céggel, kedden érkezik a 20. adag szállítmány, 334 ezer vakcina, ezzel összesen eléri a 2,8 milliót az országba szállított Pfizer-vakcina.

Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a cég vállalta, hogy felpörgeti a szállítást az Európai Unióba, így a második negyedév során Magyarországra már összesen 4,6 millió vakcina érkezhet.

KAPCSOLÓDÓ
RENDKÍVÜLI HÍREK ÉRKEZTEK a Koronavírusról - Erre senki nem számított! Orbán mindent előrelátott?

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!