Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Ma lenne 56 éves Cipő – a szívroham vitte el nagyon fiatalon egy generáció ikonját

Kistarcsa – Halhatatlan zenész. A pátosszal teli mondat megszámlálhatatlan művészre igaz. Közöttük van Bódi László Cipő, a Republic egykori frontembere, aki negyvenhét esztendősen hunyt el, és ma lenne ötvenhat éves.

A szomorú születésnap kapcsán megkerestük a rendkívüli hatású zenész testvérét, Bódi Maricát.

Telnek az évek, de Laci hiánya ma is elviselhetetlen. Itt lakom Kistarcsán, így hetente többször is van időm kimenni hozzá a temetőbe. Hol egyedül, hol anyuval látogatjuk meg, és csak állunk ott megrendülten a sírjánál. Annyi minden történt azóta velünk, körülöttünk, és felfoghatatlan, hogy lassan már nyolc éve nélküle élünk. Sokszor mondjuk anyuval egymásnak, bár csak itt lennél Laci, bárcsak itt lennél… – mondta a testvér megtört hangon, aki egy érdekes hírt is megosztott lapunkkal.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas balhét csinált Ronaldo Budapesten - Milliárdos a veszteség! Őrjöngnek...

Mint köztudott, Laci Ungváron született Kárpátalján. Emlékét nemcsak itthon, de ott is megőriztékt. Nemrég hallottuk, hogy a születésnap tiszteletére az Ung folyó partján ott Kárpátalján szobrot avatnak. Olyan szobrot, amely a testvéremet mintázza, azzal a sajátos sapkával a fején, bakanccsal a lábán. Csodálatos gesztus, bár tőlünk senki nem kért engedélyt, és nem is hívtak meg bennünket az eseményre, de a gesztust így is értékeljük

– tette hozzá Bódi Marica.

Cipő, akit mindenki csak így hívott Magyarországon, egy ifjúkori zenekara a Cipőfűző után kapta becenevét. Különleges pályafutás az övé, már 1983-ban díjakat nyert a sárvári diáknapokon, ahogy szavalt, ahogy énekelt, lenyűgözte a közönséget. Ezt a Republic-kal is könnyedén elérte. A szörnyű betegség azonban kevés időt adott neki.

KAPCSOLÓDÓ
Megtalálták a 2 napja eltűnt Zalánt...Sajnálattal közöljük, hogy a legszörnyűbb dolog bekövetkezett, gyász...

Nem tudtuk, vagy csak nem akartuk tudni, hogy ekkora a baj Lacival. Voltak rosszullétei, többször koncertek közben is. Túlesett egy szívinfarktuson, és hát az nem volt titok, hogy folyamatos szívritmus-zavarokkal küzdött. Talán jobban kellett volna vigyázni rá nekünk, a barátainak. Óvni őt, hogy ne hajtsa túl magát, a folyamatos koncertezéssel, a zenéléssel, a stresszel. Talán még mindig élhetne. Nekünk csak a halála után mondták meg, hogy felajánlották számára a szívátültetést, ami megmenthette volna az életét. Nem akarta… – tette hozzá Marica.

Cipő 2013. február 15-én újabb szívrohamot kapott, aztán kómába esett, többször is próbálták felébreszteni, gégemetszést is végrehajtottak rajta, ám március 11-én hajnalban elhunyt. Emléke örök – immár az Ung folyó partján is.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!