Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

BEJELENTETTÉK: Brutális mennyiségű Pfizer vakcina érkezik holnap Magyarországra – Akkor kaphatsz belőle, ha:

A hétfői operatív törzs tájékoztatón Müller Cecília ismerette a jelenlegi járványügyi adatokat, miközben kiemelte:

A járvány nem zajlott le, a koronavírus itt van közöttünk.

Az országos tiszti főorvos azt is közölte, hogy kedden újabb 334 450 adag Pfizer-vakcina érkezik az országba, ezeket azonban jellemzően a második körös oltásokra használják fel.

Hozzátette, hogy zajlik a pedagógusok második körös oltása, azokat, akik az érettségi vizsgákon felügyelő tanárként dolgoznak, szombati napra hívják a második dózisra. A tiszti főorvos azt is elmondta, hogy már a Janssen-vakcinákak is elérhetőek Magyarországon, ezeket az egydózisú vakcinákat az oltóbuszokon használják majd fel.

KAPCSOLÓDÓ
Most érkezett: Másfél hónappal az első oltás után koronavírusos lett a fideszes képviselő - karantén helyett beült Orbánék közé

Müller Cecília emellett azt is bejelentette, hogy holnaptól a Magyarországon élő, tajszám nélküli külföldieket is beoltják majd, a szükséges regisztráció után.

Felhívta a figyelmet, hogy már a 16 és 18 év közötti korosztály tagjai is regisztrálhatnak az oltásra, és hamarosan sorra kerülhetnek a 12 és 15 év közötti korosztály is, hisz a Pfizer és a BioNTech beadta az engedélyeztetési kérvényt az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA), hogy a közösen gyártott vakcinájukkal a 12 és 15 év közötti korosztályt is olthassák.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Őrizetbe vette a rendőrség Fekete Dávidot

Forrás: HVG.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!