Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sári anyukája, Zsédely Mária koronavírus miatt ma elhunyt..Sárika nagymamájáért az intenzíven küzdenek..

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sári anyukája, Zsédely Mária koronavírus miatt ma elhunyt..Sárika nagymamájáért az intenzíven küzdenek..

Megrendülve és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sára anyukája, koronavírus miatt ma elhunyt. 🖤 Ráadásul a Sára nagymamája, Marcsi anyukája is az életéért küzd jelenleg az intenzív osztályon.

Koronavírusban hunyt el a 39 éves édesanya, Zsédely Mária, akinek 7 éves Canavan-szindrómás kislánya 24 órás gondozásra szorul.

Zsédely Mária márciusban kezdte magát először rosszul érezni, de hátfájását arra a fizikai megterhelésre fogta, ami halmozottan sérült kislányának gondozása miatt érte őt nap mint nap. A hónap végén kiderült, hogy elkapta a koronavírust, április elsején bekerült a székesfehérvári kórház covid-osztályára. Nagyon bízott benne, hogy sikeresen le tudja győzni a vírust, de szerda este a szervezete feladta a harcot.

KAPCSOLÓDÓ
A 37 éves Juli szervezetében vérrög képződött az AstraZeneca oltás után, nem ő az egyetlen magyar eset!
Sára és az édesanyja, MarikaForrás: Nyárádi Photography

A tragikus hírt testvére és férje is megerősítette a Facebookon.

Marika 7 éves kislánya, Sára Canavan-szindrómás, ami egy ritka, veleszületett betegség. A betegségben szenvedők soha nem tanulnak meg beszélni vagy járni, a gyerekeknek fejtartásuk sincsen.

A tünetek között lehetnek epilepsziás rohamok, alvási rendellenességek, nazális visszafolyás, a gyomorsav visszafolyása a nyelőcsőbe (reflux), amelyet néha hányáshoz kapcsolnak, a szem idegeinek degenerálódása, amelyek impulzusokat szállítanak a szemet körülvevő idegekben gazdag membrántól (retinától) az agyba (látóideg sorvadás). A látóideg sorvadás csökkent vizuális érzékenységet okozhat, de előfordulhat halláskárosodás, önkéntelen izomrángások is. A Canavan betegség egy idő után az életet veszélyeztető komplikációkat okoz – írja a nuus.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor üzent az érettségizőknek, ezt MONDTA:

Amíg a család Máriát gyászolja és a 24 órás gondozást igénylő, anya nélkül maradt kislányt próbálja ellátni, Mária édesanyja is a covid-osztályon küzd az életéért.

Aki szeretné támogatni a Sárit és a családot, az alábbi számlaszámon keresztül segíthet:

Geszti Béla Csaba
Unicredit Bank 109180010000012257930001
IBAN:HU41 1091 8001 00000122 5793 0001
SWIFT:BACXHUHB
Paypal: [email protected]
Megjegyzésbe: Adomány Geszti Sárának

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!