Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

ORBÁN VIKTOR RENDKÍVÜLI BEJELENTÉSE: Ez mindenkit érint! Erről jó tudni!

Orbán Viktor a Facebook-oldalán ezzel a videóval jelentette be, hogy megvan a 3 millió beoltott:

A miniszterelnök már múlt pénteken megjósolta, hogy ma lesz az a nap, amikor Magyarország eléri a 3 millió oltottat. Azt viszont még nem tudni, hogy ez milyen lazítással járhat, ugyanis ezekre a kérdéseinkre egyelőre sem az operatív törzs, sem a Miniszterelnökség nem válaszolt.

„Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, amikor elérjük a 3 millió beoltottat”

– jelentette ki múlt csütörtökön Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a kormányinfón. Ahogy másban, úgy ebben a kérdésben is ellent mondott azonban kancelláriaminiszterének Orbán Viktor, aki egy nappal később a Kossuth rádióban már arról beszélt:

„Április 13-a lehet az a nap, amikor meghaladjuk a 3 millió oltással rendelkezők számát, és ha elérjük a 3-3,5 millió beoltottat, jön a következő lépés, de arról majd egy hét múlva pénteken tájékoztat”.

A miniszterelnök a múlt pénteki interjúban úgy fogalmazott, hogy ha elérjük a 3-3,5 millió beoltottat, akkor

„adhatunk könnyítést azoknak, akiknek van védettségi kártyája: ki lehet nyitni számukra a szállodákat, a kulturális életet”, de erről majd akkor kell beszélni.

Ha pedig az eddig nem regisztráltak azt fogják látni, hogy valakik ilyen könnyítést kapnak, akkor kedvet kapnak a regisztrálásra – erre számít a következő hetekben Orbán.

KAPCSOLÓDÓ
Gyász!Drámai hír érkezett! Gyászba borult Magyarország! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy meghalt Anita ! FELFOGHATATLAN, hogy éppen Ő ment el…

Az ugyanakkor biztos, hogy a további nyitási terveket nagyban befolyásolják a továbbra is tragikus járványügyi adatok, a magas halálozási arány, és a kórházban ápoltak növekvő száma. Kedden a 15,5 ezres alacsony tesztszám mellett 2837 új fertőzöttet találtak, a halálos áldozatok száma 272 volt. A kórházi ellátást igénylők száma 78-cal 10 818-ra nőtt, a lélegeztetőgépen lévők száma 40-el 1209-re csökkent – erről bővebben itt írtunk.

KAPCSOLÓDÓ
Figyelem! Akinek már van védettségi igazolványa erről tudnia kell: Ha ezt nem teszed meg bevonják az érvényességét!

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján is elhangzott, hogy magasan tetőzik a harmadik hullám Magyarországon, a szennyvízből vett minták alapján is azt látják, hogy

stagnálnak a számok.

Az viszont egyelőre biztosnak látszik, hogy az általános iskolákat és az iskolákat megnyitják jövő hétfőn. Egy friss felmérés szerint ezt a pedagógusok 87 százaléka nem szeretné, és a szülők is féltik iskolába engedni gyerekeiket.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!