Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

ELSZABADULT A POKOL A PARLAMENTBEN! Gyurcsány azzal vádolta a Fideszt, ők ölték meg a koronavírus miatt elhunytakat

Kövér László házelnök 10 másodperc csendet kért Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalása után. Jakab Péter a szokásos, pikírt beszédét mondta, a kormányoldal pedig oltásellenességgel vádolta az ellenzéket.

A kormányt vádolta a halálozási adatok miatt Gyurcsány Ferenc DK-elnök a Parlamentben. Napirend előtt felszólalásában elsőként azt a kérdést tette fel, hogy vajon sikerült-e a kormány segítségével az életnek győzni a halál felett?

Elmondta, hogy az apja négyszer-ötször volt börtönben, kis trógerségekért. “Kis gazember volt, de azt rendesen csinálta.” Most van egy kormány és egy vezetője, aki mégiscsak felelős azoknak a százaknak a haláláért, akik az elmúlt hetekben vesztették életüket.

Ezt foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják, legalább

– mondta Gyurcsány. Szerinte nem az a kérdés most, hogy jól állunk-e az oltással – amúgy szerinte igen – , hanem az, hogy be merték-e vállalni annak kockázatát, hogy korlátozásokkal védjék a magyarokat, vagy féltek ettől. Gyurcsány szerint az utóbbi, a mai 311 koronavírusos elhunytra pedig azt mondta a fideszeseknek, hogy

önök ölték meg őket.

© parlament.hu

Ilyen adatok mellett pedig csak arról tudnak beszélni, hogy 2,5 millió embert oltottak be. “A kormány alkalmatlan, semmi nem működik, amihez köze van.” A DK elnöke azzal zárta, hogy Magyarországon sokkal kevesebbért is elvisznek és lecsuknak embereket.

Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, úgy 1-1,5 év múlva. Nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg. Maguk lesznek a felelősek, maguknak nem lesz kegyelem. Viszontlátásra.

Kövér László házelnök a felszólalás után azt mondta, tartsanak 10 másodperc szünetet, míg mindenki lenyeli, ami a torkán akadna. Gyurcsány hozzászólását ritka ízléstelennek tartotta, majd megadta a szót Dömötör Csaba államtitkárnak.

Ő azt nem kommentálta, hogy Gyurcsány apja börtönben volt, azt viszont igen, hogy szerint Gyurcsány a vírus közepén a fenyegetést tartja a legfontosabbnak. “Semmit sem változtak Balatonőszöd őta, a DK-s logót cseréljék le gumilövedékre. Ez a fenyegetések pártja volt és az is maradt.”

Szerinte igenis az a kérdés, hogy hány embert oltottak be, a baloldal pedig oltásellenes kampányt visz, az idősektől megvonták volna a kínai vakcinát, vakcinaellenes petíciót is akartak indítani. “Másokat lebeszéltek, de magukat beoltatták.” A járvány hőseinek lehet szobrot állítani, a képmutatás, felelőtlenség szobrának talapzatán pedig a baloldali politikusok neveinek kellene szerepelniük.

Jakab Péter Jobbik elnök a szokásos, pikírt stílusában arról beszélt, a kormány saját magával foglalkozik, nem az országgal. “Előttem van Orbán Viktor videója, amin nézi magát egy tükörben, amire Orbán-idézetek vannak felírva. Azt mondja, ezek Magyarország törvényei. Mennyire beteg jellem kell már ahhoz, hogy valaki magát nézegesse és azt mondja, ezek az ország törvényei.”

KAPCSOLÓDÓ
200-al küldte a halálba a milliomos csemete a 40 milliós kocsijával a 41 éves nőt..A magyarázatán a sokat látott Rendőrök is csak néztek

Szerinte az olyan idézetek helyett, mint hogy “minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük”, azt kellene felírni, hogy “ne lopj, ne csalj, ne vedd el, ami a másé, kórházat építs, ne urizálj, mikor a nép nyomorog”.

© parlament.hu

Gúnyolódott a Felcsút közeli reptéren, megkérdezte, minek a magyar-üzbég krumplikutató intézet, “hazai krumplival nem tudnak választást nyerni?!” Elképesztőnek tartja, hogy a vadászati kiállításra (amit Semjén Zsolt hobbijának nevezett) 67 milliárdot költ a kormány, míg az Országos Mentőszolgálat egy évben 52 milliárdot kap. “Ennyire elcseszett kormánya még nem volt az országnak”. A Fidesz egyik alapító tagjára hivatkozva azt mondta, sem Orbán Viktor, sem Müller Cecília nem tudja kezelni a kialakult helyzetet, a kormány képviselői több nyilatkozattal is belerúgnak azokba, akik az országot működtetik. “Egy kérdés maradt a végére, Orbán Viktor a dolgozószobájában hogy tud így még tükörbe nézni?”

Erre Orbán Balázs államtitkár válaszolt, szerinte Jakabnak sikerült Gyurcsány jakobinus diktatúrát idéző szavait is tromfolnia azzal, hogy “beleszállt” Müller Cecíliába, amit visszautasított. Orbán szerint a Jobbik és az ellenzék hazudott a rendkívüli jogrendről, a halálozási statisztikákkal és az oltásokkal összefüggésben, és a gazdasági adatokról is. Ez majd visszaszáll rájuk.

Az MSZP frakcióvezetőhelyettese, Harangozó Tamás arról beszélt, az egymás elleni vádaskodás helyett inkább azzal kellene foglalkoznia a Parlamentnek, ami a dolga, arról kéne vitázni, hogyan lehet jobb az embereknek.

Szerinte így a járvány vége felé meg kellene már végre szervezni a kontaktkutatást, és ingyen tesztet biztosítani az embereknek – amivel talán elkerülhető a 4. hullám. Szerinte hazárdírozás április 19-én megnyitni az iskolákat, óvodákat.

Hála a Jóistennek, Orbán Viktor miniszterelnök nem nyitást jelentett be kedden. Most, hogy 311 ember meghalt, több mint 12 ezren vannak kórházban, és 1400-an lélegeztetőgépen, épeszű ember nem is nyit.

Szerinte most az “ostoba és káros” szabályokat vizsgálta csak felül a kormány, amit az ellenzék már február óta kér, például hogy az embereknek munka után ne másfél órájuk legyen vásárolni. Az viszont nincs rendben, hogy itthon nem jár 80 százalékos bértámogatás, és nem adnak azonnali anyagi segítséget a cégeknek, csak hitellel kecsegtetik őket.

Rétvári Bence államtitkár szerint szép, hogy Harangozó arról beszélt, ne vádaskodjanak, csak előtte hallgatták végig Gyurcsány Ferencet, aki perceken át azzal fenyegetette a kormányzati oldalt – “akiknek szerepe volt abban, hogy beoltottak 2,5 millió embert” -, hogy börtönbe záratja őket.

KAPCSOLÓDÓ
Ha a benzinkútra mész jobb ha viszed magaddal a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT - különben nagy meglepetés érhet!

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea azt mondta, miután az egymillió főre vetített halálozási adatokban élen jár Magyarország, Orbán Viktor járványkezelése megbukott. “Nem azért, mert Orbán ne tudott volna segíteni az embereknek, hanem nem akart. Az összes uniós ország időben lépett és hatékony intézkedéseket hozott, támogatta az egészségügyi dolgozókat.”

Orbán pedig “elüldözött” 5500 egészségügyi dolgozót, be akarja záratni a Szabolcs utcai hajléktalankórházat, és “beszólt” az egészségügyi dolgozóknak, mikor arról beszélt, ő is 4 órákat alszik, még sincs híján a romantikának. Szabó szerint Orbán ezzel azt kommunikálta, minek nyavalyognak. “Tényleg csak ennyit tud mondani?!”

Szabó szerint azért halnak meg itthon a legtöbben, mert Orbán „alkalmatlan, embertelen, cinikus tolvaj.” Arról is beszélt, a 2,5 millió beoltott többségénél még nem alakult ki a védelem, a regisztrációt folytatni kell, nem lehet azt a hamis illúziót kelteni, hogy vége van a vírusnak.

Dömötör Csaba államtitkár azt mondta, majd az egészségügyi szakemberek elmondják, mekkora védettséget jelent a 2,5 millió beoltott, és ha az ellenzék javaslatait követik, sok százezer emberrel kevesebb ember lenne beoltva.

Az LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránd arról beszélt, érdemi válságkezelés helyett a kormány számtalan aljasságot tervez, például – az egyetemátalakításokkal – kilapátolják a közvagyont és a kormányzati jogköröket is. Az EU-ban a legjobb egyetemek államiak, nem igaz, hogy azokat ki kell szervezni a minőségjavítás miatt, ahogy az sem, hogy az intézmények maguk jelentkeztek volna. Schanda Tamás államtitkár hosszan beszélt arról, hogy a baloldal az oltásellenességgel veszélyezteti az embereket, és hogy a modellváltás az ország versenyképességét erősíti, a gazdaság fenntarthatóságát növeli.

A KDNP frakcióvezetője, Simicskó István a többi között arra buzdított, hogy aki még nem tette, regisztráljon, “a járvánnyal szemben a győzelem kulcsa az oltás.”

A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Kósa Lajos nyitásként a Macbethről beszélt, “látjuk, hogyan zakkan és őrül meg a főhős a hatalom mindenáron való akarásában, minden határt átlép, mindent felrúg, a birnami erdő mégis felmegy a várba. (…) Mégis az a világ rendje, hogy a jó legyőzi a gonoszt, és a szeretet legyőzi a rosszat.” Ő is arról beszélt, oltással lehet legyőzni a járványt, aki pedig erről – tudatlanságból, számításból – le akarja beszélni a magyarokat, bűnt követ el a saját nemzete ellen.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!