Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Orbán Viktor RENDKÍVÜLI bejelentése: Holnaptól jönnek a lazítások DE! ez még nem minden!!! Ezek rád is vonatkoznak!

<
A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva – közölte Orbán Viktor kedd délután Facebook-videójában. A miniszterelnök azt mondta,

holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Ezt követően Orbán megjegyezte, az oltást folytatják, hasonló tempóban, egyúttal arra kért mindenkit, hogy regisztráljon és vegye fel az oltást.

Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek

– fogalmazott.

A döntésről szóló határozat kedden hat óra után a Magyar Közlönyben is megjelent, ebben többek közt az szerepel, hogy Pintér Sándor belügyminiszter  megállapította, hogy valóban megtörtént a 2,5 milliomodik oltás.

KAPCSOLÓDÓ
MA 35 éve történt: A Csernobili atomkatasztrófa - Te emlékszel még rá? Hol voltál amikor megtudtad?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn tette közzé, mely intézkedések lépnek életbe a 2,5 millió beoltott elérését követően:

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • Az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • A vendéglátó üzletek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
KAPCSOLÓDÓ
Ma lenne 56 éves Cipő - a szívroham vitte el nagyon fiatalon egy generáció ikonját

A miniszterelnök egyébként múlt héten a köztévének adott interjújában azt mondta: azért 2,5 millió beoltottnál kezdik el a fokozatos nyitást, mert számításaik szerint ebben minden olyan 65 év fölötti benne van, aki regisztrált az oltásra.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!