Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MI VAN AZ EMBEREKKEL? Utasokat szállító busz előtt büntetőfékezett az agresszív BMW-s – Fotó

Menetrend szerinti járat előtt büntetőfékezett a meggondolatlan sofőr. Nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztette.

Egy 37 éves férfi indulatoktól vezérelve indokolatlanul erőteljesen büntetőfékezett egy utasokat szállító BKV busz előtt. Az életveszélyes manőver miatt több utas is megsérült.

A brutális baleset a IV. kerületben, a Megyeri úton a Fóti út irányába történt. A szerencsétlenséget megelőzően az autós előtt közlekedett a menetrend szerinti járat.

 

A busz előtt büntető fékezett a BMW-s
Fotó: Ügyészség fék

 

A busz vezetője a Megyeri temető elnevezésű megállóban megállt, majd onnan úgy indult el, hogy rögtön a belső forgalmi sávba sorolt, miután úgy ítélte meg, hogy ezzel más járművet a közlekedésében nem akadályoz.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA történt! Elhunyt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

Az autóbusz mögött azonban a megengedett 50 km/h sebességet jóval meghaladó, mintegy 90 km/h sebességgel közlekedett a férfi, akinek emiatt fékeznie kellett. Felháborodásában úgy gondolta, hogy a busz vezetője sorolt be elé szabálytalanul, ezért fény és hangjelzéssel is tudatta nemtetszését.

 

A busz a vészfékezés ellenére sem tudott megállni
Fotó: ügyészség

 

Emiatt a konfliktus miatti indulattól vezérelve felgyorsulva az autóbuszt megelőzte, majd a megfelelő távolságot nem tartva, visszasorolt az autóbusz elé, és az autót szándékosan és indokolatlanul, erőteljesen lefékezte.

A vészfékezés ellenére, a busz sofőrje már nem tudott megállni, a gépkocsinak ütközött. Az autóbusz több utasa az ülésből előre esett, a buszon állók közül többen elestek. Volt, aki mellkas zúzódást, vérző hámsérüléseket, más utas pedig testszerte, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Elkezdhetik oltani a 12 év feletti fiatalokat - EZT a VAKCINÁT kaphatják:

 

A kocsis nem hagyott helyet a busznak megállni
Fotó: Ügyészség

 

A még 2018-ban bekövetkezett szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 300.000 forint, míg a gépkocsiban mintegy 1.500.000 forint anyagi kár keletkezett.

A meggondolatlan sofőrrel szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!