Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: LEZÁRJÁK AZ ORSZÁGOT! Bezárnak az iskolák, bezárnak az üzletek, mindenhol kötelező a maszk!

A koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében április 4-ig, vagyis húsvétig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Rendhagyó módon a Karmelita kolostorból jelentkeztek meg, a kormányülés ugyanis jelenleg is zajlik, emiatt további részeleteket is későbbre ígértek.

A legfontosabb döntések:

  • az óvodákat és az iskolákat április 7-ig bezárják,
  • középiskolákban, felsőoktatási intézményekben marad,
  • hétfőtől, azaz március 8-tól az ületeket két hétre bezárkák, kivétel az élelmiszerboltok, patika, benzinkút
  • a konditermeket is két hétre be kell zárni,
  • szigorítják a határátlépést,
  • a bértámogatást kiterjesztik azokra a szektorokra is, amelyeket most be kell zárni.

„A brüsszeli vakcina beszerzés lassan halad, a keleti vakcinák beszerzésével sem tudják a következő hetekben a védettséget kialakítani”, mondta Gulyás

A korábban érvényben lévő korlátozásokat tavaly november 9-én jelentette be Orbán Viktor, de a rendkívüli jogrendet már korábban visszavezette a kormány és november 4-én életbe lépett a kijárási korlátozás is, amelynek értelmében az elmúlt hónapokban éjfél és hajnali öt között a lakosság nagy része nem léphetett ki az utcára.

KAPCSOLÓDÓ
Teljesen lesújtotta a gyász Istenes Lászlót - Felfoghatatlan tragédia!

Az első, tavaszi hullám idején – a hivatalos statisztikák szerint – a fertőzöttségi csúcs május 4-én volt, ekkor 2055 aktív koronavírusos beteget regisztráltak. A novemberi korlátozások bejelentésének idején, a második hullámban már meredeken emelkedtek az adatok: 63 940 aktív fertőzöttet és 4767 kórházban ápoltat tartottak nyilván.

A legfrissebb korlátozások bejelentése előtt a szerdai adatok alapján már ott tartottunk, hogy lakosságarányosan többen haltak meg Magyarországon, mint az Egyesült Államokban. Ezen a napon 6367 koronavírusos beteget ápoltak itthon kórházban, az aktív fertőzöttek száma pedig 98 361 fő volt.

KAPCSOLÓDÓ
Kiderült, ő Szabó Zsófi új szerelme, végre megmutatta - Videó

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról már korábban, február 22-én döntöttek a parlamentben.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!