Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Bezártak egy covid-osztályt, mert elfogytak a koronavírusos betegek

Az egyik iowai kórházban ideiglenesen felfüggesztették a koronavírus-részleg működését, mivel nem maradtak fertőzött betegek, akiket kezelni kellett volna.

A pandémia kitörése óta voltak olyan hetek, amikor a Des Moines-ben található MercyOne klinikán lévő összes, covidos páciensek részére elkülönített 18 betegszobában középsúlyos és súlyos betegeket kezeltek, mára azonban kiürült az osztály.

A kórházban dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkájának köszönhetően a város fellélegezhetett – mondta Laura Strain főnővér, aki egyúttal hozzátette, az elmúlt év a szakmai stáb szempontjából rendkívül mozgalmasnak bizonyult.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sári anyukája, Zsédely Mária koronavírus miatt ma elhunyt..Sárika nagymamájáért az intenzíven küzdenek..

“A páciensek egyre betegebben érkeztek, tovább maradtak az osztályon, érzelmileg nagyon megviselt minket is, hogy szeretteik nélkül kellett egyeseknek meghalniuk. Mi mindent megtettünk a páciensekért, biztonsági okokból kifolyólag azonban hozzátartozóikat nem engedhettük közel.”

A pandémia csúcsán több mint 1 500 ember feküdt kórházban Iowában, a KCCI tudósítása szerint mára már minimálisra csökkent az ellátásra szorulók száma az Egyesült Államok ezen térségében.

“Az egyik legstresszesebb éven vagyunk túl. A covid-járvány már nem befolyásolhatja annyira drasztikusan a családok életét, mint korábban, ez pedig nagyon sokat jelent számunkra” – magyarázta Strain.

A MercyOne szakorvosa, dr. Ravi Vemuri elmondta, a koronavírusos betegek hiánya következtében végre nagyobb gondoskodás és odafigyelés mellett törődhetnek azokkal a páciensekkel is, akik gyakran súlyosabb panaszokkal kerülnek be az intenzív osztályra.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Megkapta az oltást Majka párja - váratlan mellékhatások léptek fel!

A kórház egyelőre zárva tartja a covid-részleget, bár felszámolni nem fogják az ágyakat, ugyanis a járvány újbóli felerősödése esetén továbbra is el kell majd különíteniük a koronavírusos pácienseket.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!