Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Végre valaki elmondja az igazat! Csernus elárulta mikor kaphatjuk vissza az életünket!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

A pszichiáter szerint rengeteg belső munkánk van a járvánnyal.

„A bezártság ideje alatt a legtöbb ember konfrontálódik számos olyan félelmével, amelytől a korábbi megszokott nyüzsgés megkímélte. Mert előtte dolgozott, sportolt, elfáradt, beesett az ágyba, másnap pedig kezdte elölről az egészet” – mondta a pszichiáter. Szerinte most azok a pszichotraumák jönnek elő, amelyekkel „a többség csak akkor foglalkozik, ha már nagyon nagy a tűz, az intő jelekre viszont nem figyel oda.”

Csernus Imre szerint az emberek többsége nem kezelte túl jól a helyzetet: „Az emberek, ahelyett, hogy már a bezártság alatt elkezdtek volna foglalkozni a különböző konfliktusaik oki megoldásával, tünetileg próbáltak kompenzálni. Például amikor májustól enyhültek a korlátozások, úgy igyekeztek ellensúlyozni, hogy ezerrel elkezdtek fogyasztani, hogy csillapítsák a kiéhezettségüket. Ez történt Lengyelországban is, amikor a nyitás után mindenki merev részeg volt. Ám ez csak a probléma tüneti kezelése, az emberek nagy része ettől függetlenül cipelte tovább a feszültséget, majd jöttek az újabb korlátozások.”

KAPCSOLÓDÓ
GYÁSZ: Elragadta a halál magyarok kedvencét - Aki az egész gyerekkorunkat tette csodássá! NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba, Csernus eléggé egyértelmű választ adott: „Soha!” Szerinte ugyanis „azok, akik ezt nem oldják meg, állandóan cipelik magukkal az ettől az állapottól való rettegésüket.”

Csernus Imre a veszélyhelyzet március 15-ei meghosszabbításáról azt monda:

Az állam valószínűleg már bel

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!