Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Most érkezett: Meghalt a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas legendás színész – sokak kedvence volt, igazi tehetség!

Elhunyt Olsavszky Éva, Kossuth- és kétszeres jászai Mari-díjas színésznő. A hírt a Katona József színház közölte.

“92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja. 1947-ben lépett először színpadra, hosszú pályája alatt a drámairodalom prózai és operett-főszerepeinek sokaságát játszotta el. Férjével, a 2015-ben elhunyt Kun Vilmossal együtt vidéki színházak ünnepelt vezető színészei voltak, együtt szerződtek Kaposvárról a Nemzeti Színházba 1980-ban, majd a Katonába 1982-ben. Már 44 évesen, 1973-ban Kossuth-díjat kapott. Olsavszky Évát a Katona József Színház saját halottjának tekinti, nagyszerű alakításaira, kedves, finom lényére szeretettel emlékezünk.” – írta Facebook-oldalán a színház.

92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja. 1947-ben lépett először színpadra, hosszú…

Posted by Katona József Színház on Saturday, February 27, 2021

Olsavszky Éva 1982-től, alapításától volt tagja a teátrumnak. Számos színpadi szerepe mellett filmekben és tévéfilmekben is játszott, volt szerepe a Szerelem első vérig-ben, de 2001-ben a Barátok közt-ben is például.

KAPCSOLÓDÓ
FONTOS HÍR: módosul a KRESZ, több millió magyart érint a változás – ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

A színésznő hat éve özvegyült meg: férje, a szintén színház-alapító Kun Vilmos 2015-ben hunyt el. Évtizedekig azonos társulat tagjai voltak, 67 bemutatón együtt léptek színpadra.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!