Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Bejelentették: Megrendezik a PRIDE-ot, ekkor lesz:

Tavaly a járvány miatt előbb elhalasztották, majd lefújták a parádét.

A szokásosnál később, július 24-én tartják idén a Budapest Pride Felvonulást. A parádé a június 25-én induló Budapest Pride Fesztivál leglátványosabb eseménye lesz, amelyet az ország legnagyobb LMBTQ-bulija, a Rainbow Party zárja majd a Budapest Parkban.

A szervezők közleményükben hangsúlyozták, hogy a rendezvénysorozat idén is a járványügyi korlátozásokat betartva zajlik majd. Arra számítanak, hogy nyáron a helyszínek újra kinyitnak, mégis jobbnak látták a felvonulás időpontját a veszélyhelyzet mostani meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok miatt a szokásosnál későbbre kitűzni.

KAPCSOLÓDÓ
Kiderült, ő Szabó Zsófi új szerelme, végre megmutatta - Videó

Emlékeztettek rá, hogy az LMBTQ-közösségnek példátlanul nehéz éve volt a tavalyi. Májusban a kormány törvényileg tiltotta meg transznemű és interszex emberek számára, hogy hivatalosan is megváltoztathassák a nevüket és a nemüket, decemberben pedig az országgyűlés megszavazta az örökbefogadás teljes ellehetetlenítését mindazoknak, akik nem házaspárként fogadnának örökbe, végül az Alaptörvény 9. módosításával emelték magasabb szintre az LMBTQ-emberekkel szembeni kirekesztést. A szervezők úgy gondolják, hogy a jelenlegi helyzetre adott legjobb válasz a közösségi cselekvés; az egymáshoz való kapcsolódás, az egymásra való odafigyelés és egymás erősítése.

KAPCSOLÓDÓ
HATALMAS MAGYAR SIKER: Salim Omar aranyérmet nyert a taekwondo-Európa-bajnokságon

A Budapest Pride Fesztiválon közel 50 civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervez több mint 100 programot. Az idei rendezvénysorozatra március 14-ig lehet programszervezőként jelentkezni.

Tavaly a fesztivál a szokásos egy hónap helyett a járvány miatt csupán tíz napos volt, a felvonulást pedig előbb augusztusra halasztották, majd lefújták.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!