Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Vérlázító! Katalin infarktust kapott az autójában, de megbüntették tilos parkolásért míg a mentők kórházba vitték

Budapest – A legelképesztőbb rémregényekben fordulhat elő, ami Radványi Katalinnal (74) nemrégiben megtörtént.

A nő január 22-én éppen a körzeti orvosához tartott, amikor nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába. Azonnal tudta, hogy nagy a baj, de összeszedte minden erejét és autójával megállt egy kereszteződés után, hiszen csak az lebegett a szeme előtt, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét.

Akkor még nem is gondolta volna, hogy infarktusa van, csak azt tudta, hogy így nem vezethet tovább. Ebben az állapotban pedig arra sem tudott koncentrálni, hogy szabályosan parkolja le autóját. Meg is lett az eredménye: míg őt mentő szállította a kórházba, a közterület-felügyelők 15 ezer forintra megbüntették, mert parkolásakor nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után.

﷯Katalin felháborodott azon is, ahogyan a közterületes beszélt vele / Fotó: Varga Imre ﷯Katalin felháborodott azon is, ahogyan a közterületes beszélt vele / Fotó: Varga Imre

KAPCSOLÓDÓ
Kiderült, ő Szabó Zsófi új szerelme, végre megmutatta - Videó

– Érthető, hogy megbüntettek, hiszen nem tudhatták, hogy mi történt. Ugyanakkor felháborítónak tartom, ahogyan beszéltek velem a közterületesek – mondta lapunknak feldúltan a már otthonában lábadozó Katalin, akinek nem engedték el a büntetést a történtek ellenére sem.

– Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is. Ezután a férfi – mint kiderült, ő tette az autómra a büntetést – feletteséhez fordultam. Azt kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet és együtt hallgassuk vissza a hangfelvételt is, de ez sem történt meg – mondta az asszony, aki, amint tudott, intézkedett, hogy az autóját elvigyék a helyszínről.

Megmutatta lapunknak az asszony, hol tudott félreállni/ Fotó: Varga Imre Megmutatta lapunknak az asszony, hol tudott félreállni/ Fotó: Varga Imre

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA történt! Elhunyt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

Megkerestük az ügyben az illetékes, VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyeletet, ahol Gerencsér Mária sajtófőnök – Dobos Ágnes igazgató nyilatkozata alapján – közölte: a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

Katalin csak azt nem érti, akkor miért kérték be tőle a dokumentációt.

Katalin 15 ezer forintos büntetést kapott, mert közel állt a kereszteződéshez Katalin 15 ezer forintos büntetést kapott, mert közel állt a kereszteződéshez

Számítanak a körülmények

– Tekintettel arra, hogy nem objektív felelősség a szabálytalan parkolás, figyelembe kell venni az igazolt körülményeket. Objektív felelősségi körbe tartozik a sebességtúllépés, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, súlyos KRESZ-szabály megsértése, de a szabálytalan várakozás nem – mondta Kovács Kázmér ügyvéd, szakjogász.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!