Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Tényleg mindenki elkapja a vírust, aki nem oltatja be magát?

Merkely Béla, Jakab Ferenc és Szekanecz Zoltán a vírusról és az oltásokról beszélgettek a Facebookon. Abban egyetértettek, hogy bármilyen oltás jobb, mint a koronavírus.

A KOVIDők ismeretterjesztő Facebook-oldalon péntek este élőben beszélgetett egymással Merkely Béla, a Semmelweis Egyeteme rektora, Jakab Ferenc, virológus és Szekanecz Zoltán belgyógyász, immunológus.

A szakemberek egyetértettek abban, hogy aki nem oltatja be magát, az előbb-utóbb biztosan elkapja a koronavírust.

A Merkely Béla elmesélte, hogy választhatott a Pfizer és a Szputnyik V közül vakcinák közül és ő azért adatta be magának az oroszt, hogy ezzel is növelje a bizalmat a keleti oltóanyaggal kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ
Kiderült, ő Szabó Zsófi új szerelme, végre megmutatta - Videó

Jakab Ferenc arról beszélt, hogy nagyon sok esetben kifejezetten sok szövődmény marad vissza a vírus után.

Merkely Béla elmondta, hogy a fertőzött betegek 5-6 százaléka kerül lélegeztetőgépre, a halálozási arány pedig 3-4 százalék körül van, ez az adat viszont nem túl pontos, mert a fertőzöttek akár 10-szer is többen lehetnek, mint amennyiről tudomásunk van, ezért inkább 0,3-0,4 százalékos rátával érdemes számolni.

Szekanecz Zoltán szerint a lélegeztetőgépre kerülők 80 százaléka életét veszti,

és a betegek 50 százaléka kerül “post Covid állapotba”, ami súlyos egészségügyi következményekkel jár, egyes felfogások szerint krónikus betegségnek is tekinthető.

KAPCSOLÓDÓ
HATALMAS MAGYAR SIKER: Salim Omar aranyérmet nyert a taekwondo-Európa-bajnokságon

Jakab Ferenc kifejtette, hogy jelenleg 20 vakcina van a 3-as klinikai fázisban, és 89 vakcinafejlesztés van a klinikai vizsgálatot megelőző szakaszban van. 12 vezető vakcina van, ebből 4 Kínában készül, és ezek közül 3 inaktivált vírust tartalmaz. Szerinte egyfajta „vakcinadömping” történik. Kiemelte, hogy a jelenlegi tudásunk szerint nem kell tartani a kínai vakcinától.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!