Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Brutális szigor: aki nem oltat, csak boltba és gyógyszertárba mehet!

Brutális szigorítást tervez az Egészségügyi Minisztérium Izraelben: mivel az utóbbi időben elkezdett csökkenni az oltási hajlandóság, így azt tervezik, hogy aki nem hajlandó beoltatni magát, az csak élelmiszerboltba és gyógyszertára mehet.

Brutális szigor Izraelben: az Egészségügyi Minisztérium azt tervezi, hogy aki nem hajlandó felvenni a koronavírus elleni oltást, az nem mehet majd kulturális és sportlétesítményekbe (edzőtermekbe, stadionokba), szállodákba, bárokba, éttermekbe – írja a Times of Israel.

Izraelben komoly szigorításokat terveznek azoknak, akik nem oltatják be magukat

Ramat Gan, 2020. december 20.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (j) megkapja a koronavírus elleni védõoltást az izraeli Ramat Gan egyik kórházában 2020. december 19-én.
MTI/Reuters pool/AP/Amir Cohen
Fotó: MTI

Az izraeli hatóságok arra hivatkoznak, hogy bár az oltási kampánynak köszönhetően erőteljesen csökkent az országban a napi megbetegedések száma, és a kórháziban kezeltek száma január óta először 1000 fő alá csökkent, ám most az oltási hajlandóság is elkezdett csökkenni, ami visszavetheti az eddigi eredményeket.

KAPCSOLÓDÓ
Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

Ráadásul már egyre több a hamis oltási bizonyítvány is, így az ország vezetése ez ellen is komolyan fel akar lépni, szigorú szankciókat terveznek bevezetni.

Yuli Edelstein egészségügyi miniszter kiemelte: egy olyan jogszabály javaslatot is fontolóra vesznek, ami lehetővé tenné a munkáltatók számára, hogy megtiltsák azon munkavállalók munkába állását, akik nem oltatják be magukat.Izraelben a Pfizer/BionTech vakcinájával oltanak

Izraelben a Pfizer/BionTech vakcinájával oltják a lakosságot. Fotó: AFP

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Megkapta az oltást Majka párja - váratlan mellékhatások léptek fel!

Azt is elmondta: a tervezett szigorítás – a beoltottakon kívül – azokra nem lesz még érvényes, akik képesek lesznek felmutatni egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet. Ez fog vonatkozni azokra a pedagógusokra is, akik nem hajlandók oltatni, csak így taníthatnak majd: 48 óránként teszteltetni kell magukat.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök kiemelte: „Aki nem hajlandó beoltatni magát, az mindannyiunkat veszélyezteti”

Izraelben eddig 3 734 894 ember kapta meg a Pfizer/BionTech vakcina első adagját, és 2 376 138, azaz a lakosság közel egynegyede pedig már a második adagot is, ám ez még mindig messze van a nyájimmunitás kialakulását garantáló 70%-tól.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!