Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Alkoholtilalom bevezetését javasolják a kocsmák újranyitása után

Hiába akarják a kocsmák tulajdonosai betartani az előírásokat, ha a vendéget néhány sör után már semmilyen szabály nem érdekli.

Érdemes lehet megfontolni az alkoholértékesítés betiltását vagy kijárási korlátozás bevezetését a kocsmák újranyitása után az Egyesült Királyságban egy kutatócsoport szerint, írja a Mirror. Skót szakértők még tavaly nyáron vizsgálták meg a pubokat, és arra jutottak, hogy alkoholtilalom vagy kijárási korlátozás nélkül ezek a helyek nem képesek hatékonyan fellépni a Covid-19 terjedése ellen.

Megállapításaikról nemcsak az Egyesült Királyság, hanem a tengerentúli kormányok képviselőit is tájékoztatni fogják. Ezen felül eljuttatják a felmérés eredményeit közegészségügyi szakértőknek és további döntéshozóknak is.

KAPCSOLÓDÓ
ELSZABADULT A POKOL A PARLAMENTBEN! Gyurcsány azzal vádolta a Fideszt, ők ölték meg a koronavírus miatt elhunytakat

A tanulmányból kiderül, hogya koronavírus-járvány első hulláma utáni nyitás során több, komoly aggodalomra okot adó tapasztalatra tettek szert. Hiába hangsúlyozták a tudósok, hogy lehetőleg mindenki kerülje a személyes érintkezést, ez a pubokban gyakorlatilag elkerülhetetlen nemcsak a vendégek, hanem a személyzet tagjai között is. A kocsmák alkalmazottjai pedig ritkán lépnek fel erélyesen a túl sok alkoholt fogyasztó vendégekkel szemben.

Ráadásul a vizsgált helyek jelentős részében a személyzet semmiféle védőfelszerelést nem viselt. A pultok előtt kialakuló tömött sorok mellett a kocsmák mosdói is tökéletes helyek a vírus továbbadására. Ha ez még nem lenne elég, az egymást hosszú idő után újra látó vendégek és néha a kocsmárosok is hangos kiabálással üdvözölték egymást, amit gyakran még egy-egy ölelés is követett.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Ezekben a magyar városokban a legnagyobb az esély a megfertőződésre! RÉSZLETEK:

A tanulmány végkövetkeztetése alapján a bárok és kocsmák többségében a koronavírus átadásának legtöbb feltétele fennáll a kormányzati tiltások és ajánlások ellenére. Mindez hatványozottan igaz akkor, ha a vendégek már kellő mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!