Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

19 éves vagyok, nem szenvedek krónikus betegségben, sőt még háziorvosom sincs, mégis kaptam értesítést az oltásról

A Hvg.hu és a Telex olvasói is jelezték, hogy bár semmilyen krónikus betegségük nincs, mégis kaptak értesítést az oltásról. Az oltási sorrendben most ugyanis azok következnek, akik 18-59 év közöttiek és valamilyen krónikus betegségben is szenvednek.

A Telex 19 éves olvasója és szülei is regisztráltak az oltásra. Bár a fiatal férfinak semmilyen betegsége nincs, ráadásul háziorvosa sincs, kedden ő és édesanyja is megkapta a levelet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK).

„Feleségem 38 éves, kb. megfázás volt eddig a legnagyobb gondja…”

– jelezte egy másik olvasónk. A Hvg.hu 19 és 22 éves olvasója is megkapta a levelet, pedig ők sem szenvednek semmilyen krónikus betegségben.

KAPCSOLÓDÓ
Szlávik János lánya is Dubajban nyaral – A főorvos nemrég azt mondta, nyárra sem venne még repülőjegyet
Fotó: Olvasónk / Telex

A levélben azt írják, hogy „az oltási program új szakaszba lépett. Ebben a szakaszban legidősebb honfitársaink és azon 60 év alatti állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi, vagy meglevő betegségei kapcsán”.

„Nyilvántartásunk szerint Ön is ebbe a csoportba tartozik, így hamarosan élhet az oltás lehetőségével”.

A levéllel egy hozzájáruló nyilatkozatot is küldtek, amit az oltáskor kell majd odaadni az orvosnak. A tájékoztatóban pedig azt is írták, hogy a pontos időpontot és helyszínt a háziorvosok fogják velük közölni. Kérdés, persze, hogy az a 19 éves férfi, akinek nincs is háziorvosa, kitől kap majd további információkat az oltásról.

KAPCSOLÓDÓ
NAGY A BAJ! A világ legszigorúbb intézkedéseit hozzák meg vírus ellen, ezen a helyen:

Erről is kérdeztük a NEAK-ot, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!