Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Az operatív törzs szerint akár egy harmadik hullám elején is lehetünk

Akár egy harmadik hullám elején is lehetünk, anélkül hogy a másodiknak vége lenne, vagy a vírusmutációk is okozhatják azt, hogy az utóbbi két hétben romlottak a fertőzöttségi adatok, mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. Az okokat vizsgálják. Európa több országában egyébként már javában a járvány harmadik hullámánál tartanak, erről itt olvashat.

  • 45 600 adag AstraZeneca-vakcina érkezik csütörtökön;
  • 21 600 adag Moderna-oltóanyag várható csütörtökön vagy pénteken.
KAPCSOLÓDÓ
Túl későn hívta a mentőket a koronavírusban elhunyt 23 éves kiskunhalasi világbajnok

Müller szerint már érzékelhető eredményük is van a védőoltásoknak: ha valaki megkapta mindkét adag oltást, azzal védetté válik, és ha kontaktba is kerül egy fertőzöttel, utána nem kell karanténba mennie.

Az oroszok benyújtották ellenőrzésre a Szputnyik V-t az Európai Gyógyszerügynökséghez, az operatív törzs abban reménykedik, hogy gyorsan jóváhagyják, csakúgy, mint a magyar hatóságok. Budapesten már el is kezdenek az orosz vakcinával oltani.

KAPCSOLÓDÓ
ELSZABADULT A POKOL A PARLAMENTBEN! Gyurcsány azzal vádolta a Fideszt, ők ölték meg a koronavírus miatt elhunytakat

Ide kattintva a Telex járványszimulátorán megnézheti, hogyan terjed a koronavírus, és hogyan lehet gátat szabni neki, mennyit számít, ha kijárási korlátozásokat vezetnek be, és milyen hatékony fegyver tud lenni, ha minél több embert oltanak be.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!